brownie1

Voor de blog van Model Workout maakte ik deze bieten brownies . Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Het is een feit, de bakgekte is er bij mij compleet ingeslagen!  Zo ontstonden laatst deze bieten brownies, omdat ik nog gekookte bietjes in de ijskast had liggen. De rest heb ik altijd standaard in huis en na wat inspiratie te hebben opgedaan op Pinterest, kon ik aan de slag! Deze brownies zijn minder zoet dan je waarschijnlijk gewend bent, maar hoe lekker is het dat je brownies kunt eten bij het ontbijt?! Zelf eet ik vaak een stukje na het avondeten, omdat mijn sugar cravings dan het heftigst zijn.. De brownies zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Je kunt de amandelen trouwens vervangen voor walnoten of hazelnoten, het is jouw feestje!

Wat heb je nodig (ongeveer 12 stuks)

– 180 gram gekookte bieten
– 100 gram boekweitmeel
– 60 gram amandelen
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– 60 gram (rauwe) cacao
– 150 gram kokosbloesemsuiker
– 1 theelepel (keltisch) zeezout
– 80 gram kokosolie (geurloos)
– Brownie bakvorm (23×23 cm)
– Bakpapier
– Keukenmachine

brownie2Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier. Smelt in een steelpan de kokosolie en laat het iets afkoelen.

Zeef in een fijne zeef ondertussen het boekweitmeel, bakpoeder en de cacao boven een grote kom. Hak de amandelen grof en meng dit met het meel-cacao mengsel.

Pureer de bietjes in de keukenmachine of in een mini-hakmolen. Bewaar de puree in een bakje.

Mix met een handmixer de eieren met de kokosbloesemsuiker en het zout 2 minuten tot het luchtig is. Voeg nu de bietenpuree en de (afgekoelde) kokosolie toe en roer het door elkaar.

Spatel vervolgens met een houten lepel het ei-bieten mengsel voorzichtig door het meel-cacao mengsel tot alles goed gemengd is.

Voeg het beslag toe aan de brownie bakvorm en bak de brownie in ongeveer 25-30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de brownie, als deze er schoon uitkomt is de brownie gaar.

Snijd de brownie in gelijke stukken! Tip: je kunt de brownies invriezen.

Enjoy