12227170_10153249033807816_2723440196727602200_n

Wat een feestje was het afgelopen zaterdag bij het nieuwe restaurant Hangar in Amsterdam Noord! Jop Pollman en Tim Immers zijn de trotse eigenaars van Hangar; een pand dat een maanden geleden nog niet bestond. Ondanks dat het hele pand, bestaande uit speciale golfplaten, nog moest worden gebouwd, hebben ze er in een korte tijd iets prachtigs van weten te maken. Afgelopen zaterdag mocht ik als een van de eersten het spiksplinternieuwe pareltje gaan bekijken en natuurlijk de gerechten en wijnen proeven.

Stella Willing, de vrouw van Tim, heeft het restaurant ingericht en de signature van Stella is duidelijk te herkennen; van de vintage barkrukken tot aan de waterglazen, je ziet dat over elk detail is nagedacht. Om maar niet te zwijgen over de marmeren tafels (marmer maakt alles beter), de lange bank met panterprint en de whiskey-lampen aan het plafond.. Lovely!

IMG_0900Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de restaurant manager. We dronken een glaasje prosecco aan de grote bar en wilden bijna blijven zitten, zo lekker zitten die barkrukken! Uiteraard kozen we een marmeren tafeltje aan het raam. Jop vertelde al dat hij een knaller van een wijnkaart wilde maken met voornamelijk Franse en Italiaanse wijnen. Ik kan nu al verklappen, dat is gelukt; we bestelden de eerste fles rode wijn op de kaart, en ik droom er nog steeds van. Het gaat hier over de “Bacca Nera”; een blend van de primitivo en negroamaro druif, uit Puglia, Italië. Mooi prijsje en ontzettend lekker!

De menukaart bestaat uit een kleine reeks seizoensgebonden gerechten. Gezien mijn liefde voor truffel was de keuze voor het voorgerecht zo gemaakt, Toast porcini (eekhoorntjesbrood) met truffel! Dit in combinatie met de rode wijn was puur feest. Ik besloot in de categorie paddenstoel te blijven en ging voor de risotto met cantharellen, parmezaan en anijs. Alsof ik mij even in Italië waande; simpel, maar perfect. Daarnaast hadden we de geroosterde kip, langzIMG_0926 (1)aam gegaard in een zoete tomaat-paprika saus. We kregen het borststuk van de kip en ondanks dat het best gedurfd was (lees; kan snel te droog zijn), was de kip heerlijk mals! Misschien een kleine tip de gasten te laten kiezen welk deel (borst of bout) ze willen. Liever vis of vlees? Dan heb je ook nog keuze uit de getrancheerde bavette-steak en snoekbaars filet met knolserderij purée.

De keuze voor het nagerecht was ook snel gemaakt, aangezien er een chocoladetaartje op de kaart staat… Liefde op het eerste gezicht! Ik bedoel, die koekbodem, het krokantje van de gezoete pecannoten en de coulis van passievrucht, wauw! De baba au rhum zag er bijna te mooi uit om op te eten, maar dat waren we na een hapje wel vergeten, zo lekker!

Wat een avond en wat een plek! Ik heb Hangar nu al omgetoverd tot omfiets-restaurant, want wat is nou een stukje fietsen tegenover lekker tafelen tot in de late uurtjes? Had ik al verteld dat ze ook hele mooie plannen hebben voor komende zomer? Iets met strand achtige taferelen, finger food, muziek, plezier en meer! Hierover snel meer, maar eerst lekker overwinteren in dit heerlijke stulpje in Noord.

PalmtreegreenAanstaande woensdag 18 november opent Hangar haar deuren voor iedereen!

Hangar – Menu (to be continued)
Aambeeldstraat 36
1021 KB Amsterdam

Reserveren:+31(0)203638657
Email: info@hangar.amsterdam

Close