IMG_2850Dit gerecht is typisch een gevalletje van niks in huis hebben, en het toch voor elkaar te krijgen iets in elkaar te flansen. Pinterest is daarbij mijn grootste vriend. Ik kan je zelfs verklappen dat ik mezelf vaak ’s avonds moet toespreken te stoppen met “pinnen”. Soms droom ik erover, ik bedoel maar. Daarmee zeg ik niet dat het leven van een foodblogger vervelend is. Het zet mijn creatieve mind juist op scherp en dat is precies wat ik nodig heb bij het verder uitbouwen van mijn foodblog.

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een low carb maaltijd bij het avondeten, omdat we dan het minst verbranden. Ik doe ook gezellig mee met deze trend en ik kan je vertellen, het is verslavend (in a good way)!! Spaghetti van courgette, vegan pad Thai van rode kool, spaghetti squash (pompoen) bolognese, pizzabodem van bloemkool en natuurlijk bloemkoolrijst!

Heb je een keukenmachine of mini hakmolen? Dan bof je, want die bloemkool gaan fijnsnijden met een mes geeft een enorme puinzooi in je keuken. Uiteraard is niks onmogelijk dus doe vooral wat je niet laten kunt 🙂

Wat heb je nodig (2 personen): 

* 1 kleine bloemkool (alleen de roosjes)
* 12 grote gamba’s (staart en kop eraf)
* 1 lombok chilipeper, fijngehakt
* 1 sjalot, gesnipperd
* knoflook, fijngesneden
* 2 bosuitjes, in ringetjes
* 1 rode paprika, in blokjes gesneden
* klein bosje peterselie
* 1 mespunt trassi (te koop bij toko)
* Kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het: 

Begin met de bloemkoolroosjes tot “rijst” te malen in de keukenmachine of hakmolen. Je zou ook een rasp kunnen gebruiken volgens de experts onder de bloemkool rijst.

Verhit kokosolie in een wok en roerbak daarin de chilipeper, sjalot, knoflook en trassi voor 2 minuten. Voeg hierna de paprika en bloemkool rijst bij en wok het voor vijf minuten. Goed blijven roeren, want we willen geen aangebrande bloemkoolrijst.

De gamba’s kun je het beste in een aparte koekenpan in wat kokosolie bakken tot ze roze kleuren en dan toevoegen aan de bloemkoolrijst. Voeg als laatste de lente ui toe en breng op smaak met zout en peper en wat fijngesneden peterselie.

Easy en lekker! Enjoy!