Online Cursus - Eten en Leven Volgens Je Vrouwelijke Cyclus

 

In 5 weken leren werken met je cyclus om in je vrouwelijke kracht komen te staan!

Ja ik doe mee!

De eerstvolgende cursus start op donderdag 10 juni

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Weleens het gevoel dat je niet in je kracht staat en je wordt geleefd door je omgeving? 

Ik leer vrouwen wat hun cyclus inhoudt en hoe je met je cyclus weer in je kracht kunt komen te staan. Ook al is er geen cyclus, dan nog kun je met je cyclus gaan leven. Iets wat ik al drie jaar met veel plezier doe, en waardoor ik van geen cyclus naar een cyclus van 30 dagen ben gegaan. 

Herken jij jezelf hierin?

» Onregelmatige cyclus (PCOS)

» Last van hormonale moodswings

» Acné (hormonaal) 

» Eetbuien (vooral na ovulatie)

» Veel piekeren, en zit constant in je hoofd

» PMS (pre-menstrueel syndroom)

 

» Pijnlijke menstruaties 

» Je zit maar twee weken goed in je vel in een cyclus, en daarna gaat het bergafwaarts

» Laag libido

» Gevoel dat je wordt geleefd / stressgevoelig

» Grotere en opgezwollen borsten voor menstruatie 

 

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt:

1.

Je bent je meer bewust van hoe je vrouwelijke cyclus werkt en hoe je deze optimaal voor jou kunt laten werken.

Aan het eind van deze cursus zul je een veel beter beeld hebben van hoe jouw cyclus werkt, en hoe je deze zo goed mogelijk voor jou kan laten werken. Sport, werk, selfcare; allemaal onderdelen die aan bod komen en waar jij master in zult zijn na het volgen van deze cursus.  

2.

Je kunt beter voor jezelf zorgen en bent je meer bewust van wat jij en je lichaam nodig hebben. 

Tijdens de cursus neem je afscheid van een oude ik, en voel je je veel meer in je vrouwelijke kracht staan dan ooit tevoren. Als je volgens je cyclus gaat leven ervaar je meer energie, je bent effectiever en doet dingen op de juiste momenten (minder energie lek).

 

 

3.

 Je voelt je minder geleefd, en zal liefdevol je grenzen aangeven. 

In de cursus zal naar voren komen hoe het kan voelen om geleefd te worden. Geleefd door onze omgeving, en door onszelf. Je bent in staat je perfectionisme los te laten en leeft meer vanuit jouw vrouwelijke intuïtie. Je hebt meer invloed en weet hoe je liefdevol grenzen kunt aangeven.

 

Nu voor maar: € 97,- (t.w.v. 327 euro)

Wat zit er allemaal bij? 

 » 5 weken aan content (video’s & posts) op een verborgen instagram pagina (blijft 4 weken open, na afloop van de cursus)

»  Werkboek met oefeningen  

» Persoonlijke tips waar ik zelf heel veel aan heb gehad

»  Hormoonproof Recepten (speciaal door mij ontwikkeld voor deze cursus) & Handig overzicht met voedingsmiddelen die jouw cyclus positief beïnvloeden

 » Live Q & A met de cursisten 

» En nog veel meer (zie modules onderaan) 

BONUS:

» Een healing meditatie sessie van Sabine Karabocek (Reiki behandelaar & Coach)  

» Begeleide innerchild meditatie door Florine Duif

» Yoga sessie met Menieke van Yoga Patterns, gericht op de psoas spier, en ontspanning 

» Yoga Nidra sessie, speciaal voor deze cursus, door Eliane Bernhard (House of Deeprelax app)

» Opgenomen Live Q&A’s van vorige cursussen met hele waardevolle informatie

Voor wie is de cursus?

» De cursus is voor vrouwen die meer te weten willen komen over hun cyclus, en hoe de vrouwelijke cyclus in hun voordeel kan gaan werken.

» Deze cursus is voor alle vrouwen die niet meer geleefd willen worden door zichzelf en hun omgeving, maar in hun eigen kracht willen komen te staan. Je zult leren liefdevol grenzen aan te geven, zonder schuldgevoel te krijgen.

» Deze cursus is voor vrouwen die constant “aan” staan en niet meer weten hoe ze de rem moeten intrappen, om meer in lijn met hun intuïtie willen leven. 

» De cursus is voor vrouwen die dichterbij de natuur willen leven, zonder daarbij zweverig te worden. Je zult je meer gegrond voelen dan ooit tevoren, en snapt eindelijk wat voor voordeel het leven volgens de cyclus kan hebben. 

 

Hi, ik ben Lavinia. 

Mijn hormoonbalans was al in de pubertijd een rommeltje.

Mijn menstruatie bleef uit tot mijn zestiende, en dat kwam op gang door acupunctuur. Tien jaar later werd PCOS gediagnosticeerd. Ik ben vanaf 2017 volgens mijn cyclus gaan eten en leven, en dat gaat mij zo goed af, dat ik hier nu vrouwen 1-op-1 in begeleid. En nu wil ik jullie laten zien hoe je het eten en leven volgens je cyclus, in jouw leven kunt gaan implementeren. Ik gun jou ook dat je kunt gaan communiceren met je lijf en je cyclus als krachtbon kunt gaan inzetten.

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Deze cursus heb ik gemaakt, omdat ik elke vrouw wil laten ervaren wat ik zelf ervaar, door te leven en eten volgens mijn cyclus. Ik heb niet alleen mijn PCOS onder controle gekregen, ook mijn relaties met familie, vrienden en partner zijn er stabieler op geworden. Ik had vreselijk veel last van PMS na de eisprong. Dit had (negatief) effect op mijn omgeving. Door bewust te worden dat ik na de eisprong een stapje terug kon nemen, had ik minder last van stemmingswisselingen en mijn omgeving ook. Ik vond het lastig om grenzen aan te geven, en belandde daardoor bijna in een burn-out. Ik hield teveel rekening met anderen en cijferde mezelf weg. Door liefdevol mijn grenzen aan te geven, weet iedereen waar ze aan toe zijn. En als iemand het niet accepteert, dan weet ik dat het niet aan mij ligt, en kan ik het bij de ander laten. 

Ik zie nog steeds veel vrouwen leven volgens hun agenda en hoofd. Er wordt bijvoorbeeld vaak gezegd “ik moet een X aantal keer per week sporten”. Als je dit zegt, luister je dan naar je lichaam of naar je hoofd? Wat als jouw lichaam helemaal geen puf heeft en wilt rusten? Het lichaam geeft veel signalen af, en door te gaan leven met onze cyclus ga je die signalen veel beter herkennen. Uiteindelijk wil je meer en meer gaan leven naar de signalen die je lichaam afgeeft, en minder vanuit een “moetje” dat in je hoofd ronddwaalt. 

In deze cursus zal ik je laten zien hoe je per fase kunt gaan leven, en daardoor meer in je kracht kunt komen te staan. Onderwerpen als selfcare, me-time en rustmomentjes zie je steeds meer voorbij komen, maar hoe doen we dat nou? En vooral belangrijk, wanneer? 

Hoe het werkt

Je kunt de cursus op twee manieren volgen;

1) Je kiest ervoor meteen met jouw cyclus aan de slag te gaan. Je start dan direct met leven volgens jouw cyclus.

2) Je kunt er ook voor kiezen eerst de cursus te volgen en het na de cursus te implementeren. De cursus blijft nog een maand online staan, na afloop.

Module 1 – Intentie & de cyclus

In deze module bespreken we met welke intentie je deze online cursus gaat volgen, en wat je eruit wilt halen voor jezelf. We bespreken in deze module alle vier de fasen/seizoenen van de cyclus, en ik ga je precies vertellen hoe je de cyclus methode kunt gaan inzetten. Je kunt direct van start met jouw cyclus, omdat de modules hierna betrekking hebben op elke vrouw, ongeacht waar zij zit in haar cyclus.

» Opdracht van de week

» Q & A via Instagram Live, na afloop van de module 

» Cyclus Planner 

Module 2 – Voeding & Beweging

In de tweede module bespreken we welke voeding je het beste kunt eten per fase van je cyclus, en hoe je jouw sportschema het beste indeelt per cyclus fase. Ik heb drie jaar als private chef hormoonproof gekookt voor particuliere klanten en op retreats in binnen- en buitenland. Vanuit die ervaring zal ik jullie laten zien hoe je gemakkelijk maaltijden voor jezelf kunt maken, waarbij je ook nog tijd overhoudt voor andere dingen. Daarnaast ontvang je ook beweegtips per fase van je cyclus. 

» Opdracht van de week

» Recepten per fase van de cyclus, specifiek voor deze cursus ontwikkeld + weekmenu voorbeeld 

» Workout schema per fase van de cyclus

Module 3 – Selfcare & Ontspanning

In de derde module wordt er uitgebreid aandacht besteed aan selfcare en ontspanning. Leer de signalen kennen wanneer jij extra behoefte hebt aan selfcare en me-time. We gaan het hebben over grenzen aangeven en bewaken, wat voor iedereen prettig werkt. Niks moet, alles mag. Jij verdient het aller beste, en aan selfcare tips, speciaal voor een fijne hormoonbalans, zal het niet ontbreken!

» Opdracht van de week 

» Meditaties & live Healing sessie

Module 4 – Werk & Ondernemen

De vierde module gaat zich focussen op hoe jij je cyclus optimaal kunt inzetten op werk of in je bedrijf. Je zult vast weleens gemerkt hebben dat je tijdens een bepaalde fase veel meer energie hebt dan in een andere fase. Als je je cyclus beter begrijpt en kent, zul je meer profijt halen uit je werk en ondernemen. “Use your power wisely”. Of je nu in loondienst bent, of zzp’er, er wordt met beiden rekening gehouden. 

» Opdracht van de week 

Module 5 – Verdieping 

Tijdens de vijfde module gaan we verdiepen en alle kennis die we tot ons hebben genomen laten landen. De een zal al meer met haar cyclus hebben gewerkt dan een ander. Deze module geeft je de ruimte om te gaan leven met vertrouwen en liefde. Je zult tijdens deze week ook al veranderingen kunnen opmerken. Houd het allemaal bij, zodat we het met elkaar kunnen bespreken in de afsluitende Q & A. 

» Opdracht van de week 

» Q & A, waar we in dankbaarheid afsluiten

Nu voor maar: € 97,- euro 

TESTIMONIALS

Wat anderen zeggen

Wat hebben anderen gehad aan mijn adviezen, voedings- en lifestyle coaching. Hoe omschrijven mensen mijn werkwijze en kundigheid? Lees hieronder hun ervaringen. 

Deze cursus is ontzettend verhelderend. Je gaat meteen aan de slag om alle tips en tricks rondom je hormonen, in te plannen voor jouw cyclus. Je maakt het direct persoonlijk en dat maakte voor mij écht het verschil. Er zijn tegenwoordig zoveel tips te vinden op internet/social media, maar hoe je die het beste kunt toepassen dat leer je hier. Eigenlijk maak je je eigen handleiding voor je cyclus. Het contact met Lavinia is fijn. Ze is heel toegankelijk, lief, behulpzaam en maakt tijd voor vragen tijdens de cursus. Omdat dit in de vorm van een Q&A ging leerde je ook weer van je medestudenten. Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd en heb het ook al aan meerdere vriendinnen getipt.

Michelle B.

Leven volgens je cyclus is een vernieuwend en verdiepend concept waar veel vrouwen op een zachte vrouwelijke manier met hun cyclus de diepte in kunnen gaan. Het is een mooi concept wat ieder op z’n eigen tempo mag doen, als het maar binnen de weken valt dat de cursus open staat. Dat laatste kan lastiger zijn als je niet geheel toegewijd te werk gaat bij deze cursus. Maar zorgt er ook voor dat je je wel tijdelijk onderdompelt in de wereld van je cyclus. Ook ik als collega van Lavinia heb ik mooie waarden uit deze cursus meegenomen. Zowel voor mezelf als PCOS ervaringsdeskundige en als hormoontherapeut met een eigen praktijk

Linda

Zo blij dat ik mezelf de cursus Eten & Leven volgens je cyclus cadeau heb gedaan! Ik wist al aardig wat over hormonen en de vrouwelijke cyclus en dit was een hele fijne aanvulling. De werkboeken en posts staan vol met fijne vragen, opdrachten, nieuwe informatie en praktische tips en tools om het leven volgens je cyclus meer te integreren in je leven. Lavinia’s fijne energie gecombineerd met alle kennis die ze deelt in deze cursus hebben mij enorm geholpen en gemotiveerd om nog dieper in het onderwerp te duiken en dingen in mijn leven te veranderen zodat ik uiteindelijk een regelmatige cyclus kan krijgen. Als je meer wil leren over je cyclus – ongeacht hoeveel je er al van weet – en wil weten hoe je alle informatie in de praktijk kan toepassen, raad ik deze cursus zeker aan! – Michelle

Michelle S.

Een hele fijne en leerzame cursus met modules die je zelf kan inplannen wanneer jij zin hebt ermee aan de slag te gaan. Lavinia legt duidelijk uit, gebruikt persoonlijke voorbeelden, is super deskundig en een fijn persoon om naar te luisteren. De onderwerpen hebben mij veel meer inzicht en grip op mijn cyclus gegeven. De Q&A’s waren niet alleen leerzaam maar zorgden er ook voor dat je voelt dat je niet de enige bent met bepaalde vraagstukken. Ik kan echt zeggen dat ik meer grip heb op mijn cyclus en de fases veel beter aanvoel en nu op een juiste manier kan inzetten!

Merel

Deze cursus is zo’n “eye-opener” geweest. Ik was al bezig met bewust leven en goed naar mijn luisteren maar nu heb ik nog meer handvatten gekregen en heb ik echt een inzicht gekregen hoe het vrouwelijk lichaam eigenlijk echt het beste gedijd en happy is! Ik heb je heel veel vragen gesteld tijdens de cursus en ik heb het gevoel dat je altijd de tijd voor me nam en je hebt me ontzettend geholpen en inzichten gegeven. De dingen die ik in deze cursus heb geleerd zal ik voor de rest van mijn leven toepassen!

Quirine

Geweldige cursus waarin Lavinia met heel veel passie veel waarde geeft. Een must voor iedere vrouw als je het mij vraagt.

Sabine

Ik heb de cursus als laagdrempelig en nuttig ervaren. Het eten naar je cyclus is nieuw voor me evenals de 4 fasen die je mooi uiteen hebt gezet in je instagram. Wat ik alleen graag meer had willen zien was een uitgebreider menu met recepten. Nu zag ik een paar losse recepten voorbij komen, maar dat maakt het nog steeds lastig voor een leek om te bedenken hoe te eten in een week. Ik vond de Q en A’s ook leuk en nuttig al kon ik ze niet allemaal bijwonen . Verder ben je betrokken en reageer je altijd snel op vragen :). De prijs was ook erg prettig. Ik heb bijna alle modules uitgeprint en ga er nog even goed voor zitten. Meeste wel doorgenomen al.
Karin

De cursus geeft een overzichtelijk kader hoe ‘eten en leven volgens je cyclus’ in elkaar zit. Als je het basisprincipe begrijpt, kun je het zelf gaan afstemmen op jouw ritme en cyclus en week na week dit steeds meer finetunen. Net zolang tot je hebt bereikt wat je wilt bereiken :-)! Het afstemmen is wel een uitdaging, omdat het gepaard gaat met verandering(en) en verandering kost tijd, energie en geduld. Om vol vertrouwen voorwaarts te blijven gaan, is de groepsapp, waarin gedeeld kan en mag worden heel fijn. Dit laatste vond ik bij ons wat aan de minimale kant, waardoor ik (nog niet) alles uit de cursus heb gehaald wat erin zit. Gelukkig blijft het account nog open tot aan de kerst, waarbij ik hoop nog momenten/motivatie te vinden om de laatste verdiepingsslag te maken. Tot slot; al het materiaal is zichtbaar met zorg & aandacht gemaakt. De liefde straalt ervan af <3, dankjewel Lavinia voor je inzet en betrokkenheid! Liefs
Marleen

Ik vond het een hele fijne en waardevolle cursus met veel eye openers. Ik heb veel meer kennis van mijn vrouwelijke cyclus en kan nu ook beter accepteren wanneer ik mij teneergeslagen of moe voel. Ook kan ik meer genieten van momenten dat ik juist veel energie heb of creatieve uitbarstingen heb. Lavinia heeft heel veel kennis en beantwoord met veel aandacht en tijd alle vragen. De q&a’s zijn hiervoor erg fijn, ook om de ervaringen en vragen van andere deelnemers te horen. Ik ben dus erg enthousiast!
Lammie

Veelgestelde vragen
Kan ik de cursus volgen als ik geen of een onregelmatige cyclus heb?

Ja zeker! Het is mogelijk je cyclus weer terug te krijgen, en in balans te krijgen door te gaan eten en leven volgens je cyclus. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. 

Blijft de cursus beschikbaar nadat het is afgerond?
De cursus blijft een maand beschikbaar, en daarna wordt deze offline gezet. 
Ik ben net bevallen en cyclus blijft nog uit, is de cursus dan geschikt?
Je kunt de cursus volgen nadat je bent bevallen, maar ik zou het rustig aan doen. Je kunt de cursus volgen ter informatie en het later implementeren. Zeker als je borstvoeding geeft heeft je lichaam andere behoeftes dan vrouwen die niet net zijn bevallen. Ik denk uiteraard graag mee.
Ik slik de anticonceptiepil. Kan ik dan meedoen?
Je kunt meedoen als je aan de anticonceptie zit. Wees je wel bewust dat er geen ovulatie fase is in dit geval, maar je kunt zeker meedoen zodat je cyclus in balans is. Het kan ook helpen als je al een tijd zit na te denken om te stoppen met anticonceptie. Dan ben je alvast voorbereid op het leven volgens je cyclus. 
Ik lees al veel over leven volgens de cyclus, is de cursus dan nog interessant?
Deze online cursus is voor iedereen geschikt en interessant. Ik zal mijn ervaring ook delen, en veel tips geven die je nog niet wist. Ook als je nog niks erover hebt gelezen en nieuw bent is de cursus heel interessant en zul je erna veel meer weten over jouw vrouwelijke cyclus.
Geef je ook tips qua voeding die kan bijdragen aan een prettige cyclus?
Ik geef heel veel tips rondom voeding tijdens de cursus. De juiste voeding is key, en kan enorm bijdragen aan een fijnere cyclus.
Zwanger worden duurt langer dan verwacht, kan deze cursus daar positief aan bijdragen?
Deze cursus kan je meer inzicht geven in hoe jouw cyclus op het moment is. Door meer met je cyclus te gaan leven, en je cyclus te optimaliseren, kun je de kans op een zwangerschap vergroten. Ik zou dan ook een 1-op-1 traject met mij adviseren, om de oorzaak beter te onderzoeken waardoor het zwanger worden tot op heden niet is gelukt. 
Zijn de recepten uit de cursus ook geschikt voor mijn gezin?

Zeker! Je krijgt hele handige lijstjes die je op de koelkast kunt hangen, zodat je partner er ook bij betrokken wordt. 

Close