Instagram Cursus - Eten en Leven Volgens Je Vrouwelijke Cyclus

 

In 5 weken leren werken met je cyclus om in je vrouwelijke kracht komen te staan!

Ja ik doe mee!
Weleens het gevoel dat je niet in je kracht staat en je wordt geleefd door je omgeving? 

Ik leer vrouwen wat hun cyclus inhoudt en hoe je met je cyclus weer in je kracht kunt komen te staan. Ook al is er geen cyclus, dan nog kun je met je cyclus gaan leven. Iets wat ik al drie jaar met veel plezier doe, en waardoor ik van geen cyclus naar een cyclus van 30 dagen ben gegaan. 

Herken jij jezelf hierin?

» Onregelmatige cyclus (PCOS)

» Last van hormonale moodswings

» Acné (hormonaal) 

» Eetbuien (vooral na ovulatie)

» Veel piekeren, en zit constant in je hoofd

» PMS (pre-menstrueel syndroom)

 

» Pijnlijke menstruaties 

» Je zit maar twee weken goed in je vel in een cyclus, en daarna gaat het bergafwaarts

» Laag libido

» Gevoel dat je wordt geleefd / stressgevoelig

» Grotere en opgezwollen borsten voor menstruatie 

 

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt:

1.

Je bent je meer bewust van hoe je vrouwelijke cyclus werkt en hoe je deze optimaal voor jou kunt laten werken.

Aan het eind van deze cursus zul je een veel beter beeld hebben van hoe jouw cyclus werkt, en hoe je deze zo goed mogelijk voor jou kan laten werken. Sport, werk, selfcare; allemaal onderdelen die aan bod komen en waar jij master in zult zijn na het volgen van deze cursus.  

2.

Je kunt beter voor jezelf zorgen en bent je meer bewust van wat jij en je lichaam nodig hebben. 

Tijdens de cursus neem je afscheid van een oude ik, en voel je je veel meer in je vrouwelijke kracht staan dan ooit tevoren. Als je volgens je cyclus gaat leven ervaar je meer energie, je bent effectiever en doet dingen op de juiste momenten (minder energie lek).

 

 

3.

 Je voelt je minder geleefd, en zal liefdevol je grenzen aangeven. 

In de cursus zal naar voren komen hoe het kan voelen om geleefd te worden. Geleefd door onze omgeving, en door onszelf. Je bent in staat je perfectionisme los te laten en leeft meer vanuit jouw vrouwelijke intuïtie. Je hebt meer invloed en weet hoe je liefdevol grenzen kunt aangeven.

 

Wat zit er allemaal bij? 

 » 5 weken aan content (video’s & posts) op een verborgen instagram pagina (blijft 4 weken open, na afloop van de cursus)

»  Werkboek met oefeningen 

» Persoonlijke tips waar ik zelf heel veel aan heb gehad

»  Hormoonproof Recepten (speciaal door mij ontwikkeld voor deze cursus) & Handig overzicht met voedingsmiddelen die jouw cyclus positief beïnvloeden

 » Live Q & A’s met de cursisten 

» En nog veel meer (zie modules onderaan) 

Voor wie is de cursus?

» De cursus is voor vrouwen die meer te weten willen komen over hun cyclus, en hoe de vrouwelijke cyclus in hun voordeel kan gaan werken.

» Deze cursus is voor alle vrouwen die niet meer geleefd willen worden door zichzelf en hun omgeving, maar in hun eigen kracht willen komen te staan. Je zult leren liefdevol grenzen aan te geven, zonder schuldgevoel te krijgen.

» Deze cursus is voor vrouwen die constant “aan” staan en niet meer weten hoe ze de rem moeten intrappen, om meer in lijn met hun intuïtie willen leven. 

» De cursus is voor vrouwen die dichterbij de natuur willen leven, zonder daarbij zweverig te worden. Je zult je meer gegrond voelen dan ooit tevoren, en snapt eindelijk wat voor voordeel het leven volgens de cyclus kan hebben. 

 

Hi, ik ben Lavinia. 

Mijn hormoonbalans was al in de pubertijd een rommeltje.

Mijn menstruatie bleef uit tot mijn zestiende, en dat kwam op gang door acupunctuur. Tien jaar later werd PCOS gediagnosticeerd. Ik ben vanaf 2017 volgens mijn cyclus gaan eten en leven, en dat gaat mij zo goed af, dat ik hier nu vrouwen 1-op-1 in begeleid. En nu wil ik jullie laten zien hoe je het eten en leven volgens je cyclus, in jouw leven kunt gaan implementeren. Ik gun jou ook dat je kunt gaan communiceren met je lijf en je cyclus als krachtbon kunt gaan inzetten.

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Deze cursus heb ik gemaakt, omdat ik elke vrouw wil laten ervaren wat ik zelf ervaar, door te leven en eten volgens mijn cyclus. Ik heb niet alleen mijn PCOS onder controle gekregen, ook mijn relaties met familie, vrienden en partner zijn er stabieler op geworden. Ik had vreselijk veel last van PMS na de eisprong. Dit had (negatief) effect op mijn omgeving. Door bewust te worden dat ik na de eisprong een stapje terug kon nemen, had ik minder last van stemmingswisselingen en mijn omgeving ook. Ik vond het lastig om grenzen aan te geven, en belandde daardoor bijna in een burn-out. Ik hield teveel rekening met anderen en cijferde mezelf weg. Door liefdevol mijn grenzen aan te geven, weet iedereen waar ze aan toe zijn. En als iemand het niet accepteert, dan weet ik dat het niet aan mij ligt, en kan ik het bij de ander laten. 

Ik zie nog steeds veel vrouwen leven volgens hun agenda en hoofd. Er wordt bijvoorbeeld vaak gezegd “ik moet een X aantal keer per week sporten”. Als je dit zegt, luister je dan naar je lichaam of naar je hoofd? Wat als jouw lichaam helemaal geen puf heeft en wilt rusten? Het lichaam geeft veel signalen af, en door te gaan leven met onze cyclus ga je die signalen veel beter herkennen. Uiteindelijk wil je meer en meer gaan leven naar de signalen die je lichaam afgeeft, en minder vanuit een “moetje” dat in je hoofd ronddwaalt. 

In deze cursus zal ik je laten zien hoe je per fase kunt gaan leven, en daardoor meer in je kracht kunt komen te staan. Onderwerpen als selfcare, me-time en rustmomentjes zie je steeds meer voorbij komen, maar hoe doen we dat nou? En vooral belangrijk, wanneer? 

Hoe het werkt

Je kunt de cursus op twee manieren volgen;

1) Je kiest ervoor meteen met jouw cyclus aan de slag te gaan. Je start dan direct met leven volgens jouw cyclus.

2) Je kunt er ook voor kiezen eerst de cursus te volgen en het na de cursus te implementeren. De cursus blijft nog een maand online staan, na afloop.

Module 1 – Intentie & de cyclus

In deze module bespreken we met welke intentie je deze online cursus gaat volgen, en wat je eruit wilt halen voor jezelf. We bespreken in deze module alle vier de fasen/seizoenen van de cyclus, en ik ga je precies vertellen hoe je de cyclus methode kunt gaan inzetten. Je kunt direct van start met jouw cyclus, omdat de modules hierna betrekking hebben op elke vrouw, ongeacht waar zij zit in haar cyclus.

» Opdracht van de week

» Q & A via Instagram Live, na afloop van de module 

» Cyclus Planner 

Module 2 – Voeding & Beweging

In de tweede module bespreken we welke voeding je het beste kunt eten per fase van je cyclus, en hoe je jouw sportschema het beste indeelt per cyclus fase. Ik heb drie jaar als private chef hormoonproof gekookt voor particuliere klanten en op retreats in binnen- en buitenland. Vanuit die ervaring zal ik jullie laten zien hoe je gemakkelijk maaltijden voor jezelf kunt maken, waarbij je ook nog tijd overhoudt voor andere dingen. Daarnaast ontvang je ook beweegtips per fase van je cyclus. 

» Opdracht van de week

» Recepten per fase van de cyclus, specifiek voor deze cursus ontwikkeld

» Workout schema per fase van de cyclus

Module 3 – Selfcare & Ontspanning

In de derde module wordt er uitgebreid aandacht besteed aan selfcare en ontspanning. Leer de signalen kennen wanneer jij extra behoefte hebt aan selfcare en me-time. We gaan het hebben over grenzen aangeven en bewaken, wat voor iedereen prettig werkt. Niks moet, alles mag. Jij verdient het aller beste, en aan selfcare tips, speciaal voor een fijne hormoonbalans, zal het niet ontbreken!

» Opdracht van de week 

» Meditaties (waarvan 1 hele speciale meditatie, specifiek voor deze cursus)

Module 4 – Werk & Ondernemen

De vierde module gaat zich focussen op hoe jij je cyclus optimaal kunt inzetten op werk of in je bedrijf. Je zult vast weleens gemerkt hebben dat je tijdens een bepaalde fase veel meer energie hebt dan in een andere fase. Als je je cyclus beter begrijpt en kent, zul je meer profijt halen uit je werk en ondernemen. “Use your power wisely”. Of je nu in loondienst bent, of zzp’er, er wordt met beiden rekening gehouden. 

» Opdracht van de week 

Module 5 – Verdieping 

Tijdens de vijfde module gaan we verdiepen en alle kennis die we tot ons hebben genomen laten landen. De een zal al meer met haar cyclus hebben gewerkt dan een ander. Deze module geeft je de ruimte om te gaan leven met vertrouwen en liefde. Je zult tijdens deze week ook al veranderingen kunnen opmerken. Houd het allemaal bij, zodat we het met elkaar kunnen bespreken in de afsluitende Q & A. 

» Opdracht van de week 

» Q & A, waar we in dankbaarheid afsluiten

Nu voor maar: € 57,- euro 

TESTIMONIALS

Wat anderen zeggen

Wat hebben anderen gehad aan mijn adviezen, voedings- en lifestyle coaching. Hoe omschrijven mensen mijn werkwijze en kundigheid? Lees hieronder hun ervaringen. 
Uit de grond van mijn hart vertel ik jullie hoe ontzettend fijn ik het vond om door Lavinia begeleid te mogen worden. Al anderhalf jaar had ik geen menstruatie en tijdens de begeleiding én het gebruiken van haar tips, en het opvolgen van haar adviezen, ben ik al twee cyclussen achter elkaar ongesteld geworden! Naast deze vooruitgang heeft Lavinia mij geholpen meer rust in te bouwen in mijn leven, dat ik veel beter slaap, veel beter in mijn vel zit en nog zo veel meer!! Wat ik erg fijn vind is dat ze een gepersonaliseerd voedingsadvies voor mij heeft opgesteld, wat helemaal niet erg is om op te volgen. 😉 Ik raad iedereen ten zeerste aan bij Lavinia een traject te volgen. Mij heeft het zo gigantisch goed geholpen en ik heb nog een prachtige weg te gaan!
Anne Vermeulen

Hoi Lavinia! Als eerste wil ik je erg bedanken voor de afgelopen maanden. Als ik ergens niet uitkwam of zat met vragen kon ik je altijd bereiken, super fijn! Ik heb verder veel van je geleerd, niet alleen over voeding maar ook over het reduceren van stress, huidverzorging, supplementen, etc. Met als mooi eind resultaat, dat ik al 2 keer ongesteld ben geworden dit jaar (wat voorheen een drama was). Vond het een erg leuk traject om te volgen en zal je zo nu en dan zeker op de hoogte houden. Weet zeker dat je nog veel meer mensen kan helpen met hun gezondheidsproblemen. Je bent een topper!!
Denise Bon

Working with Lavinia Frantzen has dramatically improved my life and overall health. Her personalized meal plans are accommodating to all dietary needs and the food she provides is always fresh and delicious. After delivery my kitchen is stocked with nutritious food, making it easier to eat right with a very busy schedule. Lavinia is creative with her recipes and is extremely knowledgeable of all diets, specializing in hormone balancing. Along with creating her personalized recipes, she also advises on foods to avoid/include in my daily life. She is warm, compassionate and truly cares about the people she works with. I highly recommend Lavinia’s food service to anyone who is on a journey to better health. 
Michelle J.

In tegenstelling tot wat ik van vriendinnen hoorde, was voor mij het stoppen met de pil een ware hel. Lichamelijk maar vooral mentaal had ik het enorm zwaar. Mijn hormonen waren all over the place en ik werd niet ongesteld. Bij de gynaecoloog werd na zes maanden PCOS ontdekt, dus ging ik weer even aan de pil. Maar ik wist dat het voor mij geen duurzame oplossing was. Drie maanden geleden ben ik voor de tweede (en definitief laatste) keer gestopt, dit keer onder begeleiding van Lavinia. En wat maakt dat een enorm verschil! Ik heb mijn lichaam veel beter leren kennen, en voel beter aan wat goed voor me is. Kort na het afsluiten van het traject werd ik ongesteld, mijn eerste natuurlijke menstruatie sinds m’n 17e (!). 
Saskia

Zo blij dat ik de stap heb genomen en in contact ben gekomen met jou! Door de fijne gesprekken ben ik erachter gekomen hoe je met de juiste voeding, supplementen en momenten voor jezelf weer in balans kan komen, je hormonen weer in balans kunnen komen. Dit was allemaal gebaseerd op de emb test wat het heel persoonlijk maakte. Het hele plan hoort al steeds meer bij me, ik kan steeds meer genieten van de kleine dingen, pak net even vaker dat momentje voor mezelf dan voorheen, ik eet dingen die ik voorheen nooit zou hebben gekocht maar ik echt heel erg lekker ben gaan vinden! Ik hoop dat ik over een tijdje jou het mooiste nieuws kan vertellen en ik dit door jouw vele tips heb kunnen waarmaken! Heel veel dank! Liefs,
Cris

In April/ Mei heb ik een traject doorlopen bij Lavinia. Ik heb altijd een onregelmatige cyclus gehad, waarbij ik zelden een eisprong had. Begin dit jaar is er PCOS vastgesteld en ben ik aan de slag gegaan met Lavinia. Aan de hand van de EMB-test heeft zij een persoonlijk plan voor mij opgesteld. Ik ben supplementen gaan slikken, heb momenten voor mezelf genomen en heb mijn voeding behoorlijk aangepast. Wat was het interessant om inzicht te krijgen in je lichaam en te weten wat voor een voeding ik juist wel en niet moet eten. Ik heb er ontzettend veel van geleerd! Lavinia was altijd bereikbaar voor hulp en vragen. Ze reageerde heel snel en dacht echt met me mee. Het is zo fijn om je zo gesteund te voelen! Ik kan Lavinia aan iedereen aanraden. Na het aanpassen van mijn voeding en lifestyle had ik al snel 2 cyclussen een eisprong. Inmiddels ben ik 15 weken zwanger van ons eerste kindje…. Groetjes, Karin

Karin

Veelgestelde vragen
Kan ik de cursus volgen als ik geen of een onregelmatige cyclus heb?

Ja zeker! Het is mogelijk je cyclus weer terug te krijgen, en in balans te krijgen door te gaan eten en leven volgens je cyclus. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. 

Blijft de cursus beschikbaar nadat het is afgerond?
De cursus blijft een maand beschikbaar, en daarna wordt deze offline gezet. 
Ik ben net bevallen en cyclus blijft nog uit, is de cursus dan geschikt?
Je kunt de cursus volgen nadat je bent bevallen, maar ik zou het rustig aan doen. Je kunt de cursus volgen ter informatie en het later implementeren. Zeker als je borstvoeding geeft heeft je lichaam andere behoeftes dan vrouwen die niet net zijn bevallen. Ik denk uiteraard graag mee.
Ik slik de anticonceptiepil. Kan ik dan meedoen?
Je kunt meedoen als je aan de anticonceptie zit. Wees je wel bewust dat er geen ovulatie fase is in dit geval, maar je kunt zeker meedoen zodat je cyclus in balans is. Het kan ook helpen als je al een tijd zit na te denken om te stoppen met anticonceptie. Dan ben je alvast voorbereid op het leven volgens je cyclus. 
Ik lees al veel over leven volgens de cyclus, is de cursus dan nog interessant?
Deze online cursus is voor iedereen geschikt en interessant. Ik zal mijn ervaring ook delen, en veel tips geven die je nog niet wist. Ook als je nog niks erover hebt gelezen en nieuw bent is de cursus heel interessant en zul je erna veel meer weten over jouw vrouwelijke cyclus.
Geef je ook tips qua voeding die kan bijdragen aan een prettige cyclus?
Ik geef heel veel tips rondom voeding tijdens de cursus. De juiste voeding is key, en kan enorm bijdragen aan een fijnere cyclus.
Zwanger worden duurt langer dan verwacht, kan deze cursus daar positief aan bijdragen?
Deze cursus kan je meer inzicht geven in hoe jouw cyclus op het moment is. Door meer met je cyclus te gaan leven, en je cyclus te optimaliseren, kun je de kans op een zwangerschap vergroten. Ik zou dan ook een 1-op-1 traject met mij adviseren, om de oorzaak beter te onderzoeken waardoor het zwanger worden tot op heden niet is gelukt. 
Zijn de recepten uit de cursus ook geschikt voor mijn gezin?

Zeker! Je krijgt hele handige lijstjes die je op de koelkast kunt hangen, zodat je partner er ook bij betrokken wordt. 

Close