
Nodig voor 4 personen:
– 250 gram kipdijfilet
– 12 grote gamba’s
– 1 bakje Bimi – zusje van de broccoli
– 1 Rode puntpaprika
– 1 lombok chilipeper, fijngesneden
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– kommetje tuinerwtjes
– 1 blik kokosmelk
– 250 gram rijst (Pandan rijst past er goed bij, maar ik heb dit keer ronde zilvervliesrijst gebruikt)
– 1 eetlepel Thaise vissaus – te koop bij toko of supermarkt
– 2 eetlepels rode currypasta – te koop bij toko of supermarkt
– olie om in te bakken, ik heb kokosolie gebruikt
– Rijstkoker
– Wok
Hoe maak je het:
Mijn rijstkoker is mijn beste vriend in de keuken! Zelfs voor sushi rijst is hij perfect. Can’t live without him!!!
Zet de rijstkoker aan met de juiste hoeveelheden rijst. Zoals gewoonlijk doe ik altijd maar wat. Gooi er ongeveer drie koppen rijst in en vul aan met water. Het water staat 1 cm hoger dan de rijst. Dat is de perfecte maat en je hebt er geen omkijken meer naar. Heb je geen rijstkoker? Volg dan de aanwijzingen op het rijst pak.
Snijd de bimi door midden of als ze hele lange stelen hebben door drie en de paprika in blokjes. Verhit de olie in een wok en en fruit de ui, knoflook, currypasta en chilipeper voor ongeveer 3 minuten. Voeg nu de kip toe en roer totdat de blokjes rondom gebakken zijn.
Voeg nu de bimi en paprika toe en roerbak voor een paar minuten. Nu kan het blik kokosmelk erbij en laat dit zachtjes koken. Zo worden de groenten ook gaar en blijft de kip lekker mals. Goed blijven roeren.
Last but not least, de erwtjes, gamba’s en de Thaise vissaus kunnen worden toegevoegd. Vissaus is een vervanger voor zout en geeft een heerlijke smaak aan de curry.
Laat nog een paar minuten zachtjes doorpruttelen. De curry is klaar wanneer de saus een beetje is ingedikt en de gamba’s roze zijn geworden. Schep de inmiddels gekookte rijst op een bord en serveer de curry eroverheen. Jamjamjam
Easy toch?! Than Hai Aroy!!!!