14292524_1114052618650494_4691447506775054962_n

Op zondag 9 oktober is het zover: dan kun je bij De Bewustzijnschool in Amsterdam aanschuiven voor een healthy zondags brunch buffet. Op het menu: kruidenthee, smoothie, brownie, lemon poppy cake, verschillende salades, granola met kokosyoghurt, (pompoen) hummus en vers brood. Er is muziek, er zijn prijzen te winnen (waaronder een massage, voedingsconsult, natuurlijke cosmetica en een kookboek) EN je gaat naar huis met een dikke, vette GOODIEBAG.

Hieronder vind je alvast een recept van 1 van de salades die wij serveren. Meer info over dit evemenent vind je op Facebook.

Ingrediënten salade: 

– 200 gram groene linzen, minstens een uur geweekt
– 6 zongedroogde tomaten, in reepjes, eventueel afspoelen als er veel olie op zit
– 1 rode ui, fijngesneden
– 2 middelgrote wortels, geraspt
– 200 gram spinazie
– 3 el olijfolie
– sap van 1 citroen
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnpoeder
– 2 tl mosterd
– 2 tl ahornsiroop
– Zout & peper

Hoe maak je het:

Meng 2 el olijfolie, citroensap, ahornsiroop, mosterd, paprikapoeder, komijnpoeder en zout & peper door elkaar.

Kook de linzen gaar in ongeveer 25 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de uien 3 minuten. Doe nu de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij en bak nog 3 minuten. Meng de linzen, wortel en het spinaziemengsel door elkaar en giet de dressing eroverheen. Laat 5 minuten intrekken en serveer.

linzen-spinaziesalade

Deze gastblog is geschreven door Hanneke van Studio Food & Mood. Hanneke begeleid vrouwen die iets willen veranderen of toevoegen aan hun leven. Zij doet dit door te kijken naar hun food, body en mind patroon en ze bewust te maken van deze patronen. Hanneke kijkt verder dan alleen naar wat je eet. Ze kijkt naar welk werk je doet, of je een relatie hebt (of graag wilt) en of je moeder bent. Zij helpt je weer in contact te komen met je lichaam zodat je je eigen voedingsdeskundige kunt worden. Alleen jij kunt voelen en dus bepalen waar jouw lichaam en geest het beste naar luisteren.