IMG_8858Voor de blog van Model Workout maakte ik deze gevulde avocado’s met kipsalade. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

De laatste tijd ben ik zo druk in de avonden dat ik niet meer uitgebreid in de keuken sta. Daarvoor in de plaats heel veel leuks dus je hoort mij niet klagen. Dit gerecht is weer typisch een gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat en daar houden we van, nietwaar? De gegrilde kip haal ik bij de slager om de hoek, maar je zou deze ook kunnen vervangen voor gebakken kipfilet stukjes. Alles is mogelijk! Deze salade doet het ook goed als voorgerecht bij een etentje, omdat de presentatie er heel gezellig uitziet. 


Wat heb je nodig (2 personen):

– 1/2 gegrilde kip
– bosje koriander
– 2 bosuitjes
– 1/2 blik zwarte bonen
– 1 handje mais
– 8 cherrytomaten
– 1 eetlepel kwark
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel mayonaise
– 1 avocado
– peper & zout

Hoe maak je het:

Verwijder het vel van de kip en snijd of pluk het vlees van het karkas in kleine stukjes.

Snijd de bosuien in ringetjes en de cherrytomaten in 4-en. Hak de koriander fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Bewaar de schil.

Hussel nu in een kom de kip met de zwarte bonen, mais, cherrytomaten, avocado en koriander en breng op smaak met de kwark, mayonaise, witte wijnazijn en peper & zout.

Verdeel nu de salade over de 2 avocado schillen en garneer eventueel nog met wat koriander on top.