IMG_7300Voor de blog van Model Workout maakte ik deze mugcake met een crumble van havermout. Zie recept hieronder of klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Een mugcake is een éénpersoonsmuffin die je in de magnetron klaarmaakt. Je kunt het ook in de oven bereiden, maar heb je weinig tijd en wel zin in een healthy snack, dan raad ik je deze methode aan. Ik eet deze het liefst in het weekend als ontbijt. De crumble topping is gemaakt van oa. havermout en dat maakt het echt helemaal af! Je kunt ook nog een theelepel gebroken lijnzaad toevoegen aan de cake zodat het wat meer vezels bevat. 

 

 

Wat heb je nodig:

Cake
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 ei
– 2 eetlepels honing
– 3 eetlepels amandelmeel
– 1 theelepel kaneel
– 3 eetlepels speltbloem
– 1 handje bramen en frambozen (diepvries of vers)
– snufje zout

Havermout crumble
– 2 theelepels kokosolie
– 1/2 eetlepel speltbloem
– 1 eetlepel havermout
– 3 amandelen, fijngehakt

Hoe maak je het: 

Smelt de kokosolie en voeg het toe aan een mok. Voeg het ei en de honing toe en klop het los met een vork tot alles gemengd is.
Voeg nu het amandelmeel, kaneel, speltbloem en een snufje zout toe. Roer goed tot één geheel. Vouw nu met een lepel de helft van de bramen en frambozen door het mengsel. Top het deeg af met de resterende bramen en frambozen.
Maak nu de havermout crumble door alle ingrediënten in een klein bakje samen te voegen. Maak er een kruimelig deegje van met je vingers. De structuur lijkt op broodkruim.
Voeg de havermout crumble toe aan de mok en zet in de magnetron. Het ligt aan je magnetron hoelang de cake erin moet. Ik heb de mugcake 2 minuten op 800 watt erin gezet.
Laat de cake een beetje afkoelen en dan kun je lekker gaan genieten!!

Ps. heb je haast, laat dan de havermout crumble zitten en maak alleen de cake!