Voor de blog van Model Workout maakte ik Pad Thai met boekweit noedels. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Er zijn een paar dingen waarmee ik een heel weekend kan vullen in mijn eentje en dat zijn: Pinterest en Netflix. Op Pinterest kan ik gerust uren doorbrengen en de lekkerste recepten opduikelen. Zo stuitte ik laatst op de gezondere variant van Pad Thai; een heerlijk Thais gerecht, maar vaak toch wel zwaar door de bergen noedels. Ik maakte van de week een vegetarische en lichtere Pad Thai met boekweit noedels en zelfgemaakte ‘pindasaus’, want die kan echt niet ontbreken! 

IMG_9821

Wat heb je nodig (4 personen):

Salade
– 110 gram boekweit noedels (ook wel bekend als soba noodles)
– 1/2 rode kool
– 175 gram sojabonen
– 4 wortels
– 3 lente-uitjes
– 10 gram koriander
– 1 limoen

Dressing
– 3 eetlepels pindakaas
– 3 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
– 3 eetlepels sesamolie
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel geraspte gember
– 1 knoflookteen

Hoe maak je het:

Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Bewaar in de pan.

Rasp de wortel en de rode kool in de keukenmachine of met een rasp. Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de koriander fijn.

Maak de dressing. Roer alle ingrediënten in een bakje goed door elkaar en proef of je de dressing lekker vindt. Smaken verschillen, dus voel je vrij een beetje te experimenteren door iets meer van het een en ander toe te voegen.

Meng in een kom de noedels met de sojaboontjes, lente-ui, koriander, geraspte groente en de dressing. Verdeel tot slot de salade over de borden en serveer met een partje limoen en wat koriander.

Enjoy!

IMG_9825