IMG_6227

Even terug in de tijd naar een avond die mij erg is bijgebleven. Namelijk het kerstdiner met Parrano kaas; een kaas dat zijn oorsprong vindt in het dorpje Parrano in het mooie Toscane. Heel vaak naartoe op vakantie geweest en oh yeah, heel veel (kaas) gegeten en wijn gedronken… Als er weer een leuk reisje naar Parrano in Toscane wordt georganiseerd houd ik mij bij deze alvast aanbevolen! Ik bedoel, kaas eten, truffels zoeken en alleen maar lekker eten en drinken. Dat is het enige wat ik nodig heb toch?

Het kerstdiner waar wij met een hele gezellige groep foodies een heus kerstdiner voorgeschoteld kregen, vond plaats in de Goudse Waag. In Gouda of all places, maar gelukkig kon Susam van By Sam ons allemaal in haar auto proppen. Ik was nog nooit in Gouda geweest en ik moet zeggen dat het best een leuk stadje is! Helaas voor mij nog steeds te ver weg van Amsterdam, maar de Goudse Waag is een perfecte locatie voor een diner als deze! Inclusief kaas museum voor als je gasten nog een extra vermaak willen.

Fernando Páez, kok bij Bar Centraal in Amsterdam oud-west, had een prachtig zesgangen kerstmenu samengesteld in combinatie met de kazen van Parrano. Alleen al het uber verse focaccia maakte dat ik werkelijk alles wilde proeven wat op het menu stond!

De burrata met ansjovis en raddichio was een geweldige combinatie van smaken! Je kunt mij ook echt wakker maken voor een goede burrata! Na de burrata kregen we een ravioli die gevuld was met Parrano kaas en was uiteraard afgetopt met nóg meer kaas en zwarte olijven.

IMG_6209

 

Het hoofdgerecht was een patrijsborst, gekonfijte patrijspoot met een saus van patrijs, rode wijn en gerookte knol, yummmm! Het zag er niet alleen prachtig uit, het borststuk was ook echt super mals. Een tricky dingetje toch wel bij patrijs, maar Fernando weet wat hij doet! Na dit heerlijke gerecht moesten we even een korte pauze inlassen, want die focaccia vulde ook al aardig. Voornemen van 2018: minder brood snoepen voordat ik nog moet eten…

Om in Italiaanse kerstsferen te blijven maakte Fernando als dessert, krokante panettone met citroen en chocolade en daaropvolgend een heerlijk kaasplankje met Parrano kazen, gekonfijte kastanjes, druiven en een koekje van rozemarijn. Een kaasplankje kon natuurlijk niet missen!

Als kok kook ik niet heel vaak met kaas, maar deze avond heeft mij zeker inspiratie gegeven meer met kaas te gaan koken. Ook op de website van Parrano kun je veel recepten vinden met kaas!

Ik geniet na een maand nog steeds na van dit heerlijke en gezellige kerstdiner! Thanks Fernando, Parrano en lieve blogger vriendinnetjes voor de onvergetelijke avond!

IMG_6226