IMG_2099Vietnamees eten in Amsterdam? Dat was een aantal jaar geleden helemaal niet zo makkelijk. Momenteel zie je de Vietnamese restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten en dat vind ik helemaal niet vervelend! De meest bekende van dit moment in Amsterdam zijn toch wel Nghia N Nghia (Chow), Pho 91, Viet View en The taste of Vietnam. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit ergens zoveel Aziatisch heb gegeten als in Sydney, waar ik een half jaar heb gewoond.  Naast ons kantoor zat een piepklein tentje dat de beste Vietnamese fresh spring rolls verkocht! De eigenaresse was doodeng (maar echt!), maar dat was je na een hap gelukkig snel vergeten!

Je begrijpt natuurlijk hoe blij ik was te horen dat Pho 91 haar deuren opende in Amsterdam! Helemaal vergelijkbaar met dat ene goudmijntje in Sydney en fresh spring rolls eten tot je erbij neervalt! Klinkt als muziek in de oren toch?

Eenmaal aangekomen bij Pho 91 was het terras leeg dus wij helemaal blij, want het was een heerlijke zomeravond. Na vijf minuten op het terras te hebben gezeten begrepen we waarom niemand er zat; De vuilnismannen waren nog niet geweest en daar kwam het een en ander op af. Lees: grote hongerige meeuwen en reigers die een moord zouden doen voor alles dat eetbaar was… En het wordt nog leuker, want Anne van Your Little Black Book was er ook die avond en maakte per toeval een foto van Jantine en mij op het terras. Wat een grap! Nogmaals dank voor de foto, Anne!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

© Yourlittleblackbook

Vriendinnetje J. waande zich meteen weer in Thailand en ik besloot mijn focus ook te verleggen, van krijsende meeuwen, naar een wit wijntje, peukies en vooral lekker Vietnamees eten, in de zon! Het duurde gelukkig niet lang voordat alles weer spik en span was.

We besloten alles te delen zodat we veel konden proeven. Uiteraard bestelden we twee porties spring rolls met garnalen, varkensvlees, veel groenvoer en dat alles ging gepaard met een goddelijke pinda dipsaus! We bleven in de garnaal/varkensvlees fase, maar dit keer bevond het zich in een heerlijke frisse salade. Daarnaast ook nog de viskoekjes besteld, met weer zo’n verrassend lekkere dip. Simpel, maar lekker. Just how we like it!

IMG_2098

IMG_2097

Gelukkig is Vietnamees eten erg licht en was er dus nog genoeg plek voor een dessert. We vroegen de vriendelijke eigenaresse om de specialiteit. Het werd de gebakken banaan met een warme kokossaus, afgetopt met sesamzaadjes. Dit was een topper van een afsluiter.

Nu het weer wat kouder aan het worden is, ga ik me binnenkort eens wagen aan de noedelsoep, oftewel “Pho”. Daar was het dit keer toch wel een beetje te warm voor. En mocht je het nog niet weten, ik verzin altijd graag een excuus om weer ergens terug te komen waar ik lekker heb gegeten!

Pho 91 is een keeper, en hopelijk openen ze snel een tweede filiaal in oud-west. Ik bied me alvast aan als meubilair.

Liefs, Lavinia