foto 3Naast dat ik gek ben op koken, kan ik ook intens genieten van uiteten gaan. We hebben nou eenmaal niet elke dag zin om in de keuken te staan… Mijn vader woont in Antwerpen en laat deze stad nou net bomvol zitten met goede restaurants, bars, koffie tentjes en clubs! Je kunt begrijpen dat ik vaak vermoeider terugkom dan hoe ik erheen ging.. Samen met mijn vader, zijn vrouw en de hond Biggles (a.k.a. “de zoon” die mijn vader nooit heeft gehad), struinen we tijdens zulke weekenden vele hotspots van Antwerpen af. En aangezien deze stad niet slaapt, zet ik zulke avondjes dan vaak nog even door in een club met vrienden.

Afgelopen weekend paste ik op het huis en de hond van mijn vader in Antwerpen. Ik besloot om mezelf dat weekend op te sluiten, maar wanneer A. mij mee uiteten vroeg, kon ik geen nee zeggen… Onze avond begon met een G&T bij Vitrin op ’t Zuid. Dit is een hele leuke buurt dat vol zit met hippe restaurants en bars. A. had gereserveerd bij restaurant Invincible dat verstopt zit tussen alle foute toeristen barretjes in het centrum van Antwerpen. Laat dit nou net zijn charmes hebben!

Eenmaal binnen viel mijn oog direct op kaartjes van restaurant Rijsel in Amsterdam. Hierdoor raakten chefkok Kenny Burssens en ik aan de praat. Hij vertelde mij dat de eigenaar van Rijsel en hij vrienden zijn. Ze verwijzen hun gasten door naar elkaars restaurant. Leuke manier van promotie maken en ik kan nu ook niet meer kan achterblijven. Zet je schrap Rijsel, ik kom binnenkort eindelijk een keer bij jullie eten.

Bij InVincible eet je letterlijk en figuurlijk aan een bar in de keuken, waar de foodmagic happens! Je kijkt mee hoe de koks in ultieme ontspannenheid, jouw gerecht staan klaar te maken. Of je gerecht nu in een pan, onder de gril of aan het enorme spit wordt bereid; Het is allemaal even indrukwekkend. Kan je deze knusse gezelligheid aan de bar niet aan? Dan kun je er ook voor kiezen om in het wat rustigere restaurant gedeelte te gaan zitten.

We trokken chefkok Kenny aan zijn koksbuis voor suggesties. Alles op het menu zag er namelijk even lekker uit, en keuzestress was wel het laatste waar ik zin in had. De konijnenrug van het spit klonk echter als muziek in de oren en voor we het wisten hing deze in zijn eentje te bungelen aan het enorme spit. Dit reusachtige spit is de eyecatcher in de keuken van Invincible, dus verwar dit niet met dat ding bij de shoarmazaak om de hoek. Bij de konijnenrug werd een zeer smaakvolle stoof van linzen, rode wijn, spekjes en paddenstoelen geserveerd. Zie de foto’s hieronder.

Last but not least… De konijnenrug ging gepaard met een heerlijke volle rode wijn uit Frankrijk, uiteraard op aanraden van Kenny. De wijnen, het brood vooraf en de gerechten, het klopt allemaal! Het woord “VIN” zit natuurlijk niet zomaar in de naam van dit wijnrestaurant. Alsof het allemaal niet genoeg was kregen we ook nog een zelfgemaakt brood, met ingrediënten als witbier en agavesiroop, mee naar huis voor het ontbijt de volgende dag.


“Kenny weet door de juiste mix van gezelligheid, vriendelijkheid en betaalbare gastronomie een ‘feel happy’ stijl te creëren en dit maakt van Invincible dan ook één van onze vaste waarden in Antwerpen.” – Be Gusto 

Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Ga het maar snel zelf ervaren tijdens een weekend in Antwerpen! Have fun!