
Wat heb je nodig (1 persoon):
– 2 eieren
– Melk (scheut)
– Verse spinazie (2 flinke handen)
– Nootmuskaat
– Zout & Peper
– Zachte geitenkaas (2/3 kleine schijfjes)
– Pijnboompitten (handje)
– 1/4 rode ui
– (kokos)olie om in te bakken
– Ciabatta
Hoe maak je het:
* Verwarm de oven als je een ovenbroodje erbij eet!
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en verwarm daarna de spinazie in dezelfde pan en wacht tot het is ingeslinkt. Laat uitdruipen in een vergiet.
Kluts de eieren in een kom met de melk en zout & peper.
Verwarm een klont roomboter in een koekenpan en bak de geklutste eieren. Beetje heen en weer bewegen zodat alles geleidelijk stolt en pas op voor aanbranden!
Vuur zacht, verdeel de uitgelekte spinazie en verkruimelde geitenkaas over een helft van de omelet. Strooi vervolgens de pijnboompitten en wat nootmuskaat eroverheen.
Klap de omelet dubbel. Doe dit voorzichtig. Mij is het deze keer niet goed gelukt, omdat ik weer eens te ongeduldig was. Zoals mijn opa altijd zei: “het gaat ook kapot in je mond” Kortom, no worries!
Leg een deksel of bord op de pan zodat het van binnen ook lekker warm wordt. Blijf erbij, want het gaat sneller dan je denkt. Na een minuut is het zeker wel klaar. Lekker met een ciabatta broodje of op toast.