Het is weer tijd voor een weekverslag van mijn 28-daagse detox. Al met al is het allemaal heel goed gegaan! Wel was ik deze week erg vaak moe en lusteloos. Het sporten wilde niet echt vlotten en ’s ochtends was ik niet wakker te krijgen. Het weekend verliep weer lekker rustig en ik merkte nu toch wel dat ik zin had in een gezellig borreltje met vrienden. Ik heb weer veel nieuwe recepten bedacht en kan niet wachten deze met jullie te delen. Hieronder zal ik alvast een opsomming geven van wat ik allemaal heb gegeten. Nogmaals, detoxen hoeft echt geen ramp te zijn, als je een beetje creatief omgaat met de voedingsmiddelen die je wel mag eten!

Maandag

De week goed begonnen met een meditatie sessie van een half uur. En zoals bijna elke ochtend ontbijt ik met een glas warm water met citroensap, een vers geperst sapje en een bak geitenyoghurt met stukjes fruit, klein handje noten en zaden. Dankzij het sapje hoef ik me gedurende de dag niet meer zorgen te maken dat ik te weinig vitamines binnenkrijg en het geeft een powerboost! Iets wat ik de laatste dagen meer nodig heb. Mijn energiepeil is wat lager dan vorige week en ik denk dat het bij de detox hoort. Als tussendoortje at ik rond 11:00 uur een paar stukjes ananas. Voor de lunch maakte ik een salade met cherry tomaatjes, komkommer, avocado, linzen, een gekookt (biologisch) ei en pijnboompitten. rond 16:00 uur at ik een rijstwafel met humus en oude geitenkaas. Ik besloot niet te gaan sporten, maar een bloemkoolsoepje te maken waar ik een paar dagen van kon eten. In het boek staat ook aangegeven dat je ’s avonds het beste met een soepje kunt beginnen. Het recept zal ik in de loop van de week posten op mijn blog. Ook maakte ik een verse pesto van een enorme bak rucola, die anders de week niet ging overleven. Echt heerlijk in de bloemkoolsoep!

foto 1-1

Dinsdag

Het opstaan ging moeizaam, maar ik kreeg het toch voor elkaar een half uur te mediteren. Soms moet je een beetje streng zijn voor jezelf ;)! In de haast at ik als pre-ontbijt, een paar stengels bleekselderij en een wortel. Gelukkig staat mijn ijskast altijd vol met één-persoons bakjes schapenkwark, dus die ging in de tas mee naar werk. Aan de kwark voegde ik stukjes kiwi en lijnzaad toe. Mijn lunch bestond uit een groene salade met geitenkaas, walnoten, cherrytomaatjes, komkommer en een scheutje olijflie. Tussendoor at ik nog een groene appel. Voor het avondeten maakte ik deze overheerlijke Bieten Carpaccio met verse geitenkaas, rucola, walnoten en een klein scheutje olijfolie. Ik ben gek op deze salade en zeker nu ik zo gezond bezig ben.

542338_504030716302413_848473085_n

Woensdag

Mijn ontbijt bestond uit een smoothie van bosbessen, geitenyoghurt, een scheut amandelmelk, hennepzaad, lijnzaad en chiazaad. Deze smoothie vult erg goed, waardoor ik geen tussendoortje meer eet tot aan de lunch. Mijn lunch bestond uit een kikkererwten salade met komkommer, cherry tomaatjes, gemengde sla, pijnboompitjes, geitenkaas en zwarte olijven. Weer zo’n goede vuller! Rond 16:00 uur at ik nog een rijstwafel met tahin, omdat er die avond weer een spinning lesje op het menu stond. Na de spinning les at ik een heerlijke zuurkool stamppot met zoete aardappel en kabeljauw. Dit recept komt uiteraard snel op mijn blog, want het is super gezond en lekker!

foto 5-3

 

Vrijdag

Voor het ontbijt besloot ik weer eens een quinoa ontbijtje in het leven te roepen. De quinoa had ik donderdagavond alvast gekookt, zodat ik het de volgende ochtend alleen nog maar hoefde op te warmen in amandelmelk met een halve geprakte banaan, rauwe cacao en geraspte kokos. Aslof er een engeltje op je tong piest, zo lekker! Dit recept komt snel op mijn blog! Inmiddels ben ik gewend geraakt aan de salades voor lunch. Ik maakte een salade van komkommer, tomaat, tonijn, een gekookt ei, rode paprika, avocado en humus. Na werk fietste ik langs de visboer voor een stukje kabeljauw dat ik in de oven heb bereid met courgette, verse pesto en cherry tomaatjes. Een heerlijk gerecht, wat de detox een stuk makkelijker maakt! Tussendoor at ik ’s middags nog een rijstwafel met tahin en sesamzaadjes.

foto 2-1

Zaterdag

Na een heerlijke lange nacht, besloot ik voor het sporten een sapje te maken van groene appel, spinazie, gember, limoensap en rode bieten. Na de spinning les, maakte ik een wrap van romaine sla met daarin tonijn, komkommer en een gesnipperd rood uitje. ’s Avonds bleef een vriendinnetje eten en we smulden van geroosterde kikkererwten, bloemkool en peterselie. Heel simpel, maar zoo lekker! Verder niet veel gedaan die avond dus lekker op tijd naar bed gegaan 🙂

foto 4-2

Zondag

Niet elke dag hoeft er een sapje geperst te worden dus het werd een bakje yoghurt met gemengde noten en cranberry’s. Daarna ben ik de keuken in gedoken, omdat ik die middag een babyshower had, waarvoor ik een schaal met rauwe groente + dip, moest meenemen. Er was gigantisch veel eten, maar helaas kon ik daar niet van proeven! Ik zat braaf aan een spa rood met een stengel bleekselderij, te genieten van de dag. ’s Avonds had ik met een vriend afgesproken en ik maakte risotto van ronde zilvervliesrijst! Deze rijsvariant is vele malen gezonder dan de risotto variant en het verschil proef je bijna niet! Het enige waar je even rekening mee moet houden, is dat je ronde zilvervliesrijst 40 minuten moet koken. De volgende keer ga ik dus eerder beginnen, zodat mijn bezoek niet al die tijd tegen mijn rug hoeft te praten 😉 Ik voegde nog kastanje chamignons, verse spinazie, gehakte hazelnoten en pecorino kaas toe. Deze keer voegde ik geen wijn toe, maar dat mocht de pret niet drukken. De ronde zilvervliesrijst is een prima vervanger voor risotto rijst en niemand die het door heeft, als je er niks over zegt ;-)! Recept komt uiteraard ook snel op mijn blog!

foto 4-1