Als je dacht dat het na de hazenpeper voorbij was dan heb je het fout. Elke winter krijg ik een ruime hoeveelheid vers geschoten wild en daarom is vorig jaar de “wild avond” in het leven geroepen met vrienden! Een stel vrienden die net zoals ik erg culinair zijn ingesteld en dat maakt zo’n avond helemaal compleet. Het regent altijd nieuwe ideeën en dan heb ik het over ideeën die bijna ondenkbaar zijn… Want wie heeft er ooit haas in combinatie met makreel gegeten? Het is in ieder geval nog niet op google te vinden en mijn oren klapperde dan ook toen Mario met het idee kwam. Gelukkig weet Mario raad met gekke combo’s en zo stonden we opeens lekker te experimenteren met haas, salie en makreel! Het resultaat mag er meer dan wezen, dit gaat vaker gemaakt worden!!

Wat heb je nodig:

– 1 hazenrug
– amandelen
– knoflook (op gevoel, maar ga uit van 4 tenen)
– verse salie (op gevoel)
– citroen, geperst en zonder pitten
– olijfolie, extra vierge
– 1 gerookte makreel
– bieslook (klein beetje)
– paar takken peterselie
– peper en zout
– little gem sla voor garnering

– keukenmachine of staafmixer-hakker

Hoe maak je het

Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden.

Dep de haas droog en laat het een uur buiten de ijskast staan voordat je gaat bakken. Maak de makreel schoon door de kop en staart eraf te snijden en verwijder de graten en pluk het in stukjes. Nu kan de makreel samen met een scheut olijfolie, citroensap, salie, bieslook, 2 takjes peterselie en knoflook worden gemalen in de keukenmachine of hakker. Proef tussendoor of je het lekker vindt. Als je het echt lastig vindt aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen!

Verhit nu een klont roomboter in een koekenpan en laat goed heet worden. Bestrooi de hazenrugfilets met peper en zout en bak de grotere stukken in 2 minuten en de kleinere filets in 1 minuut rondom goudbruin. Let op: de haas moet nog lekker rood zijn van binnen. Dek af met aluminium folie en laat het rusten op een bord.

Maak nu het amandelkorstje door een flinke hand amandelen, een teen knoflook, veel verse salie, klein scheutje olijfolie en een beetje citroensap en maal het fijn. Pak een braadslede en leg hierin de hazenrug filetjes en verdeel het amandelmengsel eroverheen.

Zet de braadslede in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten (check met een vleesthermometer als je het niet vertrouwt) en dan daarna een halve minuut onder de grill zodat het korstje knapperig wordt! Snijd nu de hazenrug in langwerpige reepjes en dien het op een klein bordje met de little gem sla en een beetje bieslook. Gegarandeerd een succes!

Enjoy en als je vragen over dit recept hebt let me know!