TESTIMONIALS

Wat anderen zeggen

Wat hebben anderen gehad aan mijn adviezen, voedings- en lifestyle coaching, online cursussen, online programma “Cyclus in Flow”. En wat vonden klanten van de voedzame maaltijden op retreats, waar ik als private chef heb gewerkt? Hoe omschrijven mensen mijn werkwijze en kundigheid? Lees hieronder hun ervaringen. 

Een aantal maanden geleden (zomer 2023) heb ik bij Lavinia het 3 maanden traject’ gevolgd. Ik heb al sinds ik me kan herinneren klachten tijdens mijn menstruatie en mijn cyclus was altijd zeer uit balans. Anticonceptie hielp me hier juist helemaal niet bij, maar dat is vaak hetgeen wat als eerste wordt besproken bij een huisarts. De pil was het niet voor mij en een spiraal of implanon ook niet. Daarna hoorde ik van iemand uit mijn omgeving het woord ‘hormooncoach’. Ik ben gelijk gaan zoeken en kwam bij Lavinia terecht. Het voelde gelijk goed voor mij! Ik heb meteen een kennismakingscall ingepland en hierbij werden mijn vragen heel goed door haar beantwoord! Ik voelde me vertrouwd en had het gevoel het samen te gaan doen. Dit was in de praktijk ook echt zo! Lavinia legt alles super duidelijk uit en je krijgt genoeg informatie om mee aan de slag te gaan! De begeleiding is zo intensief als je zelf fijn vindt en op maat gemaakt. Ik heb de EMB-test gedaan, wat ik ook iedereen kan aanraden. Vervolgens heeft Lavinia een plan gemaakt voor mij en dat hielp al meteen!! Mijn eerste cyclus nadat ik bij Lavinia was gestart, was ‘normaal’. Wel had ik nog wat klachten tijdens de menstruatie. Dat heb ik aangegeven en Lavinia heeft hier goede tips voor gegeven! Nu, een aantal maanden later ben ik enorm blij met het resultaat! Mijn cyclus is voortaan goed, ik heb weinig klachten en het voelt tegenwoordig als iets goeds in plaats van iets slechts. Al met al heel tevreden met haar begeleiding!! Ik had dit zonder Lavinia niet kunnen doen! Ik zou het zeer zeker aanraden om bij haar te starten 🙂

Maureen

Vanaf februari 2022 heb ik het traject ‘Cyclus in flow’ van Lavinia gevolgd, samen met een kleine, fijne groep vrouwen. Daarnaast heeft Lavinia mij begeleid in het aanpakken van mijn vele lichamelijke klachten. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik Lavinia via mijn mindsetcoach tegen ben gekomen en ik aan de slag ben gegaan met haar. Er is hierdoor namelijk zó veel positief veranderd. Vooral op het gebied van gezondheid, maar ook leefstijl.  

Mijn gezondheidsklachten waren zo intens dat ik mij vaker moe, futloos en ziek voelde dan energiek en uitgerust. Ik had met name last van chronische maandelijkse herpes genitalis uitbraken (waar preventieve medicatie ook niet meer tegen hielp), darmklachten, eczeem en ik was ontzettend moe + vaak ziek. Nu, bijna een jaar later, heb ik hier vrijwel geen last meer van. Mijn uitbraken zijn drastisch verminderd en ik heb zelfs een aantal maanden geen uitbraak gehad (in de voorgaande 4 jaar constant!) en ik heb geen last meer van eczeem. Daarnaast heb ik bijna geen last meer van een opgeblazen buik, buikpijn, ‘verkeerde’ ontlasting en voel ik me veel energieker. Tijdens het traject kwamen we erachter dat ik een aantal voedselintoleranties heb. Lavinia heeft mij tijdens het traject voedingsadvies gegeven en geholpen met het aanvullen van bepaalde tekorten (zoals een vitamine D tekort waar ik al jaren mee kampte). Ook de PMS klachten die ik voorgaand aan mijn menstruaties ervaarde zijn flink afgenomen. Tegenwoordig kan ik weer normaal functioneren, terwijl dit voorheen echt niet lukte. Via de reguliere zorg heb ik voor al het bovenstaande helaas nooit een permanente oplossing kunnen vinden, dus ik ben ontzettend blij dat dit via Lavinia wel is gelukt. 

Naast bovenstaand heb ik ook veel geleerd over het vrouwelijk lichaam/hormonen en hoe je volgens je cyclus kunt leven. Iets wat ik iedere vrouw gun!

Djenna

Uit de grond van mijn hart vertel ik jullie hoe ontzettend fijn ik het vond om door Lavinia begeleid te mogen worden. Al anderhalf jaar had ik geen menstruatie en tijdens de begeleiding én het gebruiken van haar tips, en het opvolgen van haar adviezen, ben ik al twee cyclussen achter elkaar ongesteld geworden! Naast deze vooruitgang heeft Lavinia mij geholpen meer rust in te bouwen in mijn leven, dat ik veel beter slaap, veel beter in mijn vel zit en nog zo veel meer!! Wat ik erg fijn vind is dat ze een gepersonaliseerd voedingsadvies voor mij heeft opgesteld, wat helemaal niet erg is om op te volgen. 😉 Ik raad iedereen ten zeerste aan bij Lavinia een traject te volgen. Mij heeft het zo gigantisch goed geholpen en ik heb nog een prachtige weg te gaan!

Anne Vermeulen

Hoi Lavinia! Als eerste wil ik je erg bedanken voor de afgelopen maanden. Als ik ergens niet uitkwam of zat met vragen kon ik je altijd bereiken, super fijn! Ik heb verder veel van je geleerd, niet alleen over voeding maar ook over het reduceren van stress, huidverzorging, supplementen, etc. Met als mooi eind resultaat, dat ik al 2 keer ongesteld ben geworden dit jaar (wat voorheen een drama was). Vond het een erg leuk traject om te volgen en zal je zo nu en dan zeker op de hoogte houden. Weet zeker dat je nog veel meer mensen kan helpen met hun gezondheidsproblemen. Je bent een topper!!
Denise Bon

Working with Lavinia Frantzen has dramatically improved my life and overall health. Her personalized meal plans are accommodating to all dietary needs and the food she provides is always fresh and delicious. After delivery my kitchen is stocked with nutritious food, making it easier to eat right with a very busy schedule. Lavinia is creative with her recipes and is extremely knowledgeable of all diets, specializing in hormone balancing. Along with creating her personalized recipes, she also advises on foods to avoid/include in my daily life. She is warm, compassionate and truly cares about the people she works with. I highly recommend Lavinia’s food service to anyone who is on a journey to better health. 

Michelle J.

Heel blij met deze vrouw aan mijn zij! Lavinia kookt als private chef bij onze retreats; het is zó fijn om de zorg over het eten aan haar te kunnen overdragen! Lavinia neemt haar werk serieus en doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat het allemaal piekfijn loopt. Ik heb er in ieder geval nauwelijks omkijken naar en dat zorgt ervoor dat ik me goed kan focussen tijdens het retreat. Nogmaals, super fijn dus! Ik kijk ernaar uit tijdens de volgende retreats weer met je te mogen samenwerken. <3

Lydia

Down To Earth Retreats

Hoé waardevol is het gevoel dat je niet alleen bent! Zonder Lavinia zat ik nu nog steeds met m’n ziel onder m’n arm te piekeren over wat ik hier nou toch mee moest: na 17 jaar gestopt met de pil, maar menstruatie blijft uit. Nu weet ik dat de natuur soms een zijstapje neemt en dat PCOS (of iets in die richting) bij veel vrouwen voorkomt. En vooral: dat de oplossing uit jezelf kan komen i.p.v. de hormoonspuit die mij bij het eerste huisartsconsult meteen werd aangereikt..) Ongecompliceerd en zonder goeroe-gedrag. Way to go voor mij, maar ik weet dat er mogelijkheden zijn!

Judith

Zo blij dat ik redelijk impulsief besloot te reageren op een oproep van Lavinia via Instagram voor haar hormoontraject. Ik volgde haar al een tijdje en had vaak echt het gevoel dat ze over mij schreef. Ik zat al een tijdje niet lekker in m’n vel, voelde me in zowat alle opzichten in mijn leven totaal uit balans na pittige jaren van zwanger willen worden wat niet lukte zonder medische tussenkomst door mijn PCOS en vervolgens de eerste tropenjaren met kind. Ik was moe, uitgeblust, op. Dus besloot ik te starten bij Lavinia. Haar manier van werken heb ik als heel warm en persoonlijk ervaren. Ze legt alles geduldig aan je uit, en reageerde snel op (al!) mijn vragen tussendoor. Het was voor mij heel snel duidelijk dat ze enorm veel kennis en kunde in huis heeft rondom voeding, hormonen en lifestyle. Lavinia neemt echt de tijd voor je. Ik gooide mijn hele voedingspatroon om, gecoacht door Lavinia. Ook heb ik veel nieuwe gewoonten toegevoegd in mijn leven, zoals meer rust en ontspanning, beter voor mezelf en mijn lijf zorgen, waar ik nog altijd elke dag het verschil in merk in energie. Ik kan me inmiddels weer beter concentreren, ben minder vermoeid, voel me meer in balans, heb minder (hormoon)klachten en ook minder fysieke klachten. 
Ondanks dat het in het begin wat overweldigend voelde en niet haalbaar, in alles wat ik aan zou gaan passen qua voeding en lifestyle, door de fijne begeleiding van Lavinia kan ik na een paar maanden zeggen dat dit goed gelukt is. Ik raad haar dan ook zeker aan in mijn omgeving. Afstand is hierin geen probleem; gescheiden door +200 kilometer hebben wij veelal online of via telefoon contact gehad, dit werkte prima!
Eefje

In februari heb ik contact opgenomen met Lavinia omdat ik PCOS heb. Het lukte me niet om zelf uit te vinden waar het probleem bij mij zat. Ik heb er voor gekozen om een EMB test te doen met een uitgebreid advies, wat ik van Lavinia heb gekregen. Ze heeft me heel duidelijk verteld wat ik moest veranderen en gaf me de tijd om vragen te stellen. Na dik een maand van onder andere verandering qua eten en beweging ben ik, sinds september 2017, weer uit mezelf ongesteld geworden. Ik had nooit gedacht dat dit mij zou lukken. Ik ben er nog niet, maar ik voel me zo veel beter en zie dat mijn lichaam zo goed op mijn nieuwe levensstijl reageert, dat het zeker niet moeilijk is om het vol te houden. Ik ben heel blij dat ik, na lang twijfelen, ervoor gekozen heb om toch hulp te zoeken en ben helemaal blij dat ik deze hulp van Lavinia heb mogen krijgen!

Simone

In tegenstelling tot wat ik van vriendinnen hoorde, was voor mij het stoppen met de pil een ware hel. Lichamelijk maar vooral mentaal had ik het enorm zwaar. Mijn hormonen waren all over the place en ik werd niet ongesteld. Bij de gynaecoloog werd na zes maanden PCOS ontdekt, dus ging ik weer even aan de pil. Maar ik wist dat het voor mij geen duurzame oplossing was. Drie maanden geleden ben ik voor de tweede (en definitief laatste) keer gestopt, dit keer onder begeleiding van Lavinia. En wat maakt dat een enorm verschil! Ik heb mijn lichaam veel beter leren kennen, en voel beter aan wat goed voor me is. Kort na het afsluiten van het traject werd ik ongesteld, mijn eerste natuurlijke menstruatie sinds m’n 17e (!). 

Saskia

Zo blij dat ik de stap heb genomen en in contact ben gekomen met jou! Door de fijne gesprekken ben ik erachter gekomen hoe je met de juiste voeding, supplementen en momenten voor jezelf weer in balans kan komen, je hormonen weer in balans kunnen komen. Het hele plan hoort al steeds meer bij me, ik kan steeds meer genieten van de kleine dingen, pak net even vaker dat momentje voor mezelf dan voorheen, ik eet dingen die ik voorheen nooit zou hebben gekocht maar ik echt heel erg lekker ben gaan vinden! Ik hoop dat ik over een tijdje jou het mooiste nieuws kan vertellen en ik dit door jouw vele tips heb kunnen waarmaken! Heel veel dank! Liefs

Cris

In April/ Mei heb ik een traject doorlopen bij Lavinia. Ik heb altijd een onregelmatige cyclus gehad, waarbij ik zelden een eisprong had. Begin dit jaar is er PCOS vastgesteld en ben ik aan de slag gegaan met Lavinia. Aan de hand van de EMB-test heeft zij een persoonlijk plan voor mij opgesteld. Ik ben supplementen gaan slikken, heb momenten voor mezelf genomen en heb mijn voeding behoorlijk aangepast. Wat was het interessant om inzicht te krijgen in je lichaam en te weten wat voor een voeding ik juist wel en niet moet eten. Ik heb er ontzettend veel van geleerd! Lavinia was altijd bereikbaar voor hulp en vragen. Ze reageerde heel snel en dacht echt met me mee. Het is zo fijn om je zo gesteund te voelen! Ik kan Lavinia aan iedereen aanraden. Na het aanpassen van mijn voeding en lifestyle had ik al snel 2 cyclussen een eisprong. Inmiddels ben ik 15 weken zwanger van ons eerste kindje…. Groetjes, Karin

Karin

Lieve lavinia,

Een aantal maanden kwam ik via een vriendinnetje bij jou terecht. In eerste instantie wist ik nog niet zo goed wat ik allemaal kon verwachten. Na ons eerste telefoon gesprek had ik door jou al het vertrouwen dat we een stuk verder zouden komen, dan dat ik in het ziekenhuis zou komen. Met onze kinderwens en vele hormoonbehandelingen verder waren we helemaal klaar met alle chemische behandelingen. Jij zei “dit kan anders”. En dat is zeker gebeurt! Door de juiste voeding en bewustwording van mijn lijf, kreeg ik een cyclus met uiteindelijk een ei sprong! Wie had dat gedacht na al die jaren van geen tot zelden een menstruatie periode.

En nu het fantastische aan dit mooie traject… Ik ben in verwachting van een kindje!!

Lieve lavinia, bedankt voor al je stimulerende woorden. Vooral als ik het even niet meer helemaal zag door de hoeveelheid informatie. Je creativiteit met heerlijke recepten en je zorgzame woorden die mij altijd weer het positieve lichtje gaven. En de tips voor de heerlijke producten om uit te proberen. Inmiddels al bij meerdere personen je naam genoemd. Hopelijk durven ook zij de samenwerking/behandeling aan met jou. Heel veel liefs, Romy

Romy

Lieve Lavinia.
Ik wil je bedanken voor alles! Ik ben heel blij dat ik je destijds een bericht heb gestuurd.. Daarna is mijn leven zoveel veranderd.. Ik zat totaal in de knoei met mezelf en mijn hormonen na mijn pilstop (PCOS) en kinderwens, wist niet waar ik moest beginnen na telkens niet ongesteld te worden. Maar door jouw hulp en vele adviezen zit ik nu zoveel beter in mijn vel! Én als klap op de vuurpijl zijn we ook heel snel daarna in verwachting geraakt van ons kleine wondertje! Ik ben je echt heel dankbaar voor alles!! Bedankt lieverd!! Heel veel liefs

Jessica

Ik volgde Lavinia al een tijdje, maar nooit contact gezocht, omdat ik 1,5 jaar bezig was met een Fertiliteit Traject. Toen Corona mijn behandelingen stop zetten heb ik direct contact gezocht om een Traject bij Lavinia te volgen. Wat heb ik veel geleerd en wat heeft Lavinia veel en goed voor mij klaar gestaan en mij geholpen. Ik ben Lavinia hier ook heel erg dankbaar voor. Door haar enorm grote kennis begeleid ze goed en staat elke dag voor haar cliënten klaar! Geen vraag is te veel en de hulp komt altijd met heel veel liefde. Toen mijn Fertiliteit Traject weer begon, had ik samen met Lavinia een goede basis gelegd om mijn nieuwe behandeling in te gaan. Samen met Lutrelef en Lavinia ben ik de eerste keer direct zwanger geworden en nu 20 weken zwanger van ons wondermeisje! Toen ik bij Lavinia uit behandeling was, vroeg ze nog regelmatig hoe het met me ging en met de zwangerschap. Dat geeft zoveel liefde en warmte wat Lavinia tekent als mens. Lavinia is zeker een aanrader en heb nooit spijt gehad van mijn keuze, nogmaals bedankt voor al je steun en hulp. Wie weet tot in de toekomst!

Cristina

In de zomer van 2020 nam ik een belangrijke beslissing. Ik voelde mijn kinderwens groeien en ondanks dat de huisarts en gynaecoloog er niet zo’n probleem van maakten dat ik geen menstruatiecyclus had, had ik er zelf wel de grootste moeite mee. Want dit was toch niet hoe de natuur hoorde te zijn? Ik leerde Lavinia kennen via haar instagram pagina. En na wat korte research besloot ik haar te contacten omdat de informatie op haar pagina me erg aansprak. Ik vond het fijn dat ze mij zo snel kon helpen! Want dat is het vaak, het moment dat je de drempel overstapt en hulp vraagt, is ook het moment waarop je de meeste nood voelt om geholpen te worden.  

Ik heb het kickstart traject gevolgd, en daarnaast heeft Lavinia een EMB test afgenomen. Wat ik als heel prettig heb ervaren aan de hulp van Lavinia is dat zij nooit settelt voor 1 standaard aanpak. Maar echt naar je luistert, en haar advies zo passend mogelijk probeert te maken op jouw vragen en wensen. En ook super makkelijk te bereiken is! Zo was ik bij de start van het traject wat overdonderd door de hoeveelheid informatie, en nieuwe producten/ termen die mij vreemd waren. Hoewel ik er zo veel zin in had, kreeg ik er toch even angst en stress van. Lavinia heeft mij toen echt gerust weten te stellen, en m’n vertrouwen weer teruggegeven. De 80:20 regel zal ik nooit vergeten; 80% is óók goed. 

Inmiddels ben ik nog iedere dag aan het leren welke voeding het meeste voor mij doet en ook wanneer. Ik vind het super leerzaam en leuk mijn lichaam zo te leren kennen! Ik ben nu bijna 5 maanden onderweg en heb al super veel bereikt: ik menstrueer. En nog belangrijker: ik heb véél minder last van moodswings! Alsof ik en mijn lijf weer 1 zijn. Een resultaat dat ik echt te danken heb aan de adviezen van Lavinia, bewustwording, kleine veranderingen in levensstijl, en ook diverse massages voor mijn psoas spier. 

Bedankt Lavinia voor je hulp!

Marjolein

Ik heb veel last van PCOS en na veel te lang twijfelen besloot ik om een consult te boeken bij Lavinia. Zij luisterde enorm goed en erkende ook mijn gevoelens. Wat een verademing nadat ik van mijn huisarts te horen kreeg dat ‘ik maar terug moest komen als ik zwanger wilde worden’. Nu heb ik (nog) geen kinderwens, maar voelde ik me over het algemeen gewoon ontzettend slecht. Overgewicht, acne, vermoeidheid, moodswings en een onregelmatige cyclus met heftige PMS enzovoort. Lavinia vertelde me dat ik aan al deze dingen zelf wat kon doen. Ik werd ik hier dolgelukkig van! Ik heb sinds ik de recepten van Lavinia gebruik (bijna) geen overgewicht meer. Ook is mijn acne een stuk minder wanneer ik me hieraan houd. Ik vind het geweldig hoeveel ik zelf kan doen om me beter te voelen. Zonder Lavinia’s hulp had ik dit niet zo precies geweten en had het waarschijnlijk nog jaren geduurd voor ik wist wat wel en niet goed voor me was. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar heb er nu eindelijke vertrouwen in dat het goedkomt. Ik kan dus iedere vrouw die hier last van heeft aanraden om een consult te boeken. Voor het geld dat je betaalt krijg je écht heel veel terug. En je hebt er je hele leven wat aan!

Sanne

6 jaar geleden de diagnose PCOS gekregen. Dit jaar besloten eindelijk voorgoed te gaan stoppen met de anticonceptiepil en Lavinia gevonden via instagram. Heb haar meteen een berichtje gestuurd via haar site en had heel snel antwoord en kon nog net bij haar terecht voor haar zwangerschapsverlof. Meteen begonnen met het kickstart traject! Uitgebreid 1e consult gehad en daarna een super uitgebreid&informatief plan gekregen. Leven volgens mijn cyclus was ik nog niet bekend mee, maar het is fijn&bevalt echt supergoed! Hierdoor eet je automatisch ook meteen lekker gevarieerd. 

De recepten van Lavinia zijn ook echt superlekker, mega gezond en voedzaam. Echt iedere dag een feestje op je bord! Merkte na een aantal dagen meteen al dat mijn stoelgang een stuk beter en regelmatiger werd.
Heb ook een EMB bloedtest gedaan, hier kwam ook heel veel uit en super om alles zo goed eens te checken.
Verder kon ik haar altijd appen en mailen. Ze reageerde altijd snel en had op alles antwoord. Heb echt heel veel geleerd en een super uitgebreid persoonlijk plan gekregen waar ik altijd op kan terugvallen! Ook kwam mijn cyclus al weer vrij snel op gang wat echt zooo fijn is! Dankjewel voor alles!!!
Jolien