IMG_9578Als het even kan, dan zit ik lekker te genieten in een restaurant, maar dat heeft natuurlijk ook een reden. Ik houd ontzettend van lekker eten en ook test ik graag nieuwe hotspots uit! De nieuwe tentjes in Amsterdam, schieten als paddenstoelen uit de grond. BAK restaurant is vorig jaar begonnen als pop up restaurant, maar momenteel hebben ze een heuse vaste stek gekregen in de houthavens van Amsterdam! Geef ze eens ongelijk, het eten hier is echt thé bomb!!! Ik moest mezelf inhouden mijn bord niet af te likken, omdat het eten zo goddelijk was! Bij BAK kun je zelfs de wortels van de bosui opsmikkelen. “He, wortels van de bosui?” Ja, bij BAK gooien ze niks weg en daar houd ik van.

Je kunt bij BAK kiezen uit een vier-, vijf of zesgangen diner. Wij waren met drie vrouwen en gingen toch maar voor het viergangen diner. Bij BAK is het menu een verrassing en mij maak je daar heel blij mee (keuzestress). Geheimpje horen? Stiekem ben ik allergisch voor verrassingen, maar voor eten maak ik graag een uitzondering. Als kind at ik slakken en oesters dus je moet het als chefkok toch wel echt goed verpesten, stuur ik een vol bord terug.

De eerste gang was gestoofde venkel met karnemelksaus, mandarijn, dille en raapstelen. Als tweede gang kregen we gegrilde aardpeer, gegrilde rode ui, bosui en hollandaise saus. Als “kersje op de taart” had de chef er een kruim van gedroogde grietfilet overheen gestrooid, heel verrassend en lekker! Het hoofdgerecht was een op de huid gebakken harderfilet met een schuim waarin een oester was verwerkt, op een bedje van lamsoren. Heerlijk, je proefde echt de zee! Het nagerecht was ijs van bieten en framboos met ganache van pure chocolade en koekkruimels! Kortom, genieten!!! BAK Restaurant is een blijvertje, waar ik nog vaak ga eten!


Voor meer informatie over BAK Restaurant, klik hier