Deze granola is heerlijk en knapperig door twee “geheime” ingrediënten. Heerlijk met (kokos) yoghurt, stoofpeertjes, chiapudding of als snack. Heel veelzijdig en fijn om altijd een pot in de keuken kast te hebben staan. Ik eet het ook graag met geschuimde melk, een theelepel ghee en wat bosbessen. Als je kijkt naar de cyclus fase, dan past dit recept het beste bij de folliculaire en ovulatie fase van de vrouwelijke cyclus.

 

Ingrediënten

– 250 gram havervlokken
– 300 gram gemengde noten
– 50 gram rozijnen
– 1/4 theelepel keltisch zeezout
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels ceylon kaneel
– 60 ml kokosolie (gesmolten)
– 4 eetlepels appelmoes
– 2 eetlepels tahin (sesampasta)
– 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of rauwe honing
Optioneel: handje pompoen- en zonnebloempitten

– Bakpapier
– Bakplaat

 

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de havervlokken met de noten, zeezout, speculaaskruiden, kaneel, gesmolten kokosolie, tahin en appelmoes in een kom. Kneed de tahin en de appelmoes er goed in. Houd de rozijnen apart. Als het te olieachtig of nat is, kun je altijd meer havervlokken toevoegen.
  3. Verspreid het mengsel over de bakplaat en druk het aan.
  4. Bak vervolgens 10-15 minuten in de oven, en schep alles om. Bak nog eens 5 minuten, roer om. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe, mix er doorheen, en bak dan weer 5 minuten. Check het liever een keer te vaak, dan te weinig. Granola kan snel verbranden.
  5. Als de granola lichtbruin kleurt is het klaar. Laat het volledig afkoelen op de bakplaat. Het wordt knapperig als het compleet is afgekoeld.
  6. Schep de granola in een glazen pot die goed afsluit. Je kunt het zeker drie weken bewaren.

 

Enjoy!