Een tijd lang kwam het verzwaringsdeken van Calmzy telkens op mijn pad. Via social media en via een cliënt, die er enorm enthousiast over was. Ondanks dat ik geen giga slaap problemen heb, zijn er wel andere klachten waar ik steeds meer last van kreeg. Als hormoon therapeut weet ik vaak de oorzaak, maar dan is het nog zoeken naar een geschikte oplossing voor het probleem wat niet in een pilletje zit. Ik ben namelijk van zo min mogelijk uit een pilletje halen, en zoveel mogelijk uit voeding en lifestyle. En bijvoorbeeld uit een deken wat je nachtrust verbetert en waardoor je je letterlijk vrolijker door kunt gaan voelen. Hoe? Lees hieronder mijn ervaring en meer informatie over het Calmzy verzwaringsdeken.

Een goede nachtrust is belangrijk

Slaap is zo ontzettend belangrijk. Ik kan er niet over uitgepraat raken! Ik zie zoveel vrouwen in mijn praktijk met slaap problemen, vaak door stress en neurotransmitters (oa. de geluksstofjes) die uit balans zijn. Soms hebben we niet eens door dat we slecht slapen, maar worden we wel moe wakker. Of nog erger, we grijpen naar de medicatie om maar te kunnen slapen. In sommige gevallen kun je niet eromheen, maar in de meeste gevallen is er wat te doen aan je slaap kwaliteit, zonder pilletje. Koffie, stress, overmatig sporten, alcohol, veel suikers eten etc. hebben allen impact op je slaap, stemming en hormoonbalans.

Wat doet een verzwaringsdeken voor je nachtrust?

Een verzwaringsdeken is als je normale dekbed met gewicht. Hierdoor wordt je slaapkwaliteit en nachtrust enorm verbeterd, en dat heeft weer nuttig effect op de rest van je hormonale balans en stemming. Er is al veel onderzoek gedaan naar verzwaringsdekens, en daaruit is onder andere gekomen dat het enorm kan helpen bij slaapproblemen, angsten en stressgerelateerde klachten. Het deken knuffelt je als het ware, en dat geeft een gevoel van geborgenheid. Ik kan nog een heel artikel alleen al aan de positieve uitingen van knuffelen wijden, maar dat doen we nu niet. Laten we het erop houden dat knuffelen je gelukshormonen ontzettend verhoogd, en dat heeft weer voordelen voor je day-to-day leven.

Enkele voordelen van de Calmzy op een rij:
  • Slaap dieper en langer
  • Continue draaien tijdens je slaap neemt af, en daardoor heb je een rustigere nachtrust
  • Mensen vallen veel sneller in slaap (geen plafonddienst meer)
  • Je wordt meer uitgerust, en dus energieker wakker in de ochtend

Het verzwaringsdeken is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Wij gebruiken het deken ook op de bank voor de televisie of als ik even een momentje niks doe op de bank. Het kost namelijk wel tijd om te wennen aan een zwaarder deken over je heen tijdens je slaap. Ik ben er langzaam aan gaan wennen door eerst een paar uur onder het deken te liggen op de bank. Daardoor was ik na drie nachten ongeveer wel eraan gewend.

Ik ben, zoals gezegd, een gemiddelde slaper. Wel draai ik veel, en pak ik vaak de dekens van mijn vriend af tijdens mijn diepe slaap. Een verzwaringsdeken leek mij alleen daar al een hele goede optie voor. Voor een optimaal resultaat wil je alleen onder het deken liggen, en niet samen. Als je partner ook geïnteresseerd is, bestel je voor allebei een deken. Dit komt ook omdat het gewicht van het deken is afgestemd op jouw gewicht. Mijn vriend slaapt soms eronder, als hij nachten ervoor slecht heeft geslapen. Hij moet nog steeds wel wennen, maar slaapt wel goed door als hij onder het deken slaapt.

Mijn deken is 7 kilo. Klinkt veel, maar het went! Na drie nachten werd ik niet meer wakker van het gevoel van een zwaarder deken op mij. De eerste keer het deken in de hoes krijgen, was geen eenvoudige klus. Maar na een paar keer oefenen heb je het trucje door. En er zitten handige lusjes aan de hoes, waardoor het deken op zijn plek blijft in de hoes. Ik heb gekozen voor de heerlijke zachte superior soft hoes, omdat dit ook mooi staat in mijn slaapkamer of op de bank als ik het deken over me heen doe tijdens een film kijken. Ik zou sowieso aanraden twee hoezen erbij te bestellen, een soft cover en een van katoen. Dan kun je altijd onder je deken slapen, als de ene hoes in de wasmachine zit.

Slapen was nog nooit zo leuk

Ik heb het deken een maand getest, en met zoveel enthousiasme. Eigenlijk sliep ik na drie nachten al door en werd ik niet tussendoor wakker. Als ik wakker werd was het omdat ik moest wennen aan een zwaarder dekbed over mij heen, maar dit went snel. Ik draai minder, en word meer uitgerust wakker. Dit resulteert in dat ik bij mezelf opmerkte dat ik vrolijker was gedurende de dag, en meer lachte. Ook kan ik in bepaalde fasen van mijn cyclus prikkelbaarder zijn, maar ook dit nam flink af. Ik was mij veel bewuster van bepaalde patronen en kon dus adequater handelen. Mijn gelukshormonen zijn ontzettend omhoog gegaan, dat voel ik aan alles. Ik weet namelijk dat ik snel kan kampen met lage serotonine (happy hormoon) waardes en daardoor wordt mijn slaap ook negatief beïnvloed.

Mijn gelukshormonen zijn ontzettend omhoog gegaan, dat voel ik aan alles

Tijdens een paar dagen in een ander bed merkte ik een enorm verschil. Ik werd vaker wakker, van het draaien en werd ook minder uitgerust wakker. Blij dat ik dit resultaat zo overduidelijk voelde, want ik weet nu zeker dat de Calmzy heeft bijgedragen aan een betere nachtrust en een opgewekter gevoel gedurende de hele dag!

Ik raad iedereen een Calmzy deken aan! Een goede nachtrust is zo zo belangrijk om je gelukkig en opgewekt te voelen. Dat gun ik werkelijk iedereen. Houd mijn instagram in de gaten voor een leuke actie die ik binnenkort zal delen. Ben je geïnteresseerd in een van mijn voedings- en lifestyle trajecten, waarbij ik je oa. begeleid in het verbeteren van je nachtrust en hormoonbalans? Klik hier om contact op te nemen met mij.

Dit betreft een samenwerkingsverband tussen Calmzy en mij. Ik mocht het deken en de soft cover hoes uittesten en ik heb mijn eigen oprechte ervaring met de Calmzy gedeeld in dit artikel.