dadel 1

Yogi & Yousef hadden mij een aantal weken gemaild met de vraag of ik een sample pakket met dadels wilde ontvangen. Daar zeg ik geen nee tegen uiteraard! Het proefpakket lag vorige week in mijn brievenbus en ik wilde direct eentje uitproberen. Wow, wat een lekkere dadels zeg! Vaak als ik dadels koop zijn ze veel te droog, maar deze van Yogi & Yousef zijn heerlijk zacht en zoet. Hele goede vervanger voor zoetigheid en bevat nog weinig calorieen ook. Natuurlijk moet je niet zo’n bak per dag opeten, maar dat geldt voor alles…!  Ik wilde al heel lang iets maken waarbij ik de suiker vervang voor dadels. op Pinterest zit ik altijd al te kwijlen op de mooie foto’s van semi gezonde taarten en snack ballen gemaakt van oa. dadels! De keuze was snel gemaakt, ik moest en zou die balletjes gaan maken! Het recept heb ik samengesteld aan de hand van wat er in mijn voorraadkast lag en ik moet zeggen, ze waren erg goed gelukt! Ik waarschuw je wel alvast een partner in crime te vinden met wie je ze gaat delen, want anders als je eenmaal begint, dan ben je niet meer te stoppen 😉

Wat heb je nodig (ongeveer 13 balletjes):

– 1 bakje dadels van Yogi & Yousef (te koop bij Marqt), staat gelijk aan ongeveer 17 dadels
– 50 gram pecannoten, ongebrand en ongezouten
– 50 gram amandelen, ongebrand en ongezouten
– 1,5 eetlepel chiazaadjes
– 50 ml kokosolie
– 2,5 eetlepel (rauwe) cacao
– 5 eetlepels kokosrasp (ongezoet)

Hoe maak je het:

Ontpit de dadels en laat ze even in koud water weken voor ongeveer 5 minuten. Meng vervolgens alles (behalve de kokosrasp)  in een keukenmachine of mini hakmachine tot een pasta-achtige substantie. Zet het voor een paar minuten in de ijskast en vorm er dan balletjes van. Rol ze door de geraspte kokos op een bord en laat ze opstijven in de ijskast voor een uurtje. Je weet niet wat je proeft, echt intens lekker!

dadel2