IMG_2597

Voor de blog van Model Workout maakte ik deze krokante havermoutrepen. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Havermout is niet aan te slepen in mijn keuken en dat is niet voor niets. Met havermout kun je zoveel lekkere dingen maken en denk daarbij niet aan een saaie bak havermoutpap. Dit recept voor ‘baked oats’ is geïnspireerd op een recept van de Minimalist Baker en het is me toch een partijtje lekker! Om het nog een beetje gekker te maken at ik er een flinke dot kokosyoghurt van Abbot Kinney’s bij; de perfecte combinatie voor een goddelijk ontbijtje!

Wat heb je nodig (6 stuks)

  • 180 gram havervlokken
  • 15 gram gemalen lijnzaad (meel)
  • 75 ml water
  • 20 gram gemalen kokos
  • 65 gram gemengde noten
  • 10 gram cranberries
  • 60 ml honing
  • Snuf zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram kokos- of koolzaadolie
  • 350 ml amandelmelk
  • 70 ml kokosmelk

Brownie bakvorm van 28×20 cm

Voor erbij (per persoon)

  • 125 ml kokosyoghurt (Abbot Kinney’s)
  • 3 eetlepels gemengd fruit (bosbessen, bramen, frambozen etc.)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Voeg het gemalen lijnzaadmeel met het water toe aan een bakje, roer door en laat het een paar minuten staan.

Rooster de kokosrasp in een koekenpan tot het lichtbruin is geworden, snijd de noten grof en smelt de kokosolie (indien je dat gebruikt).

Meng ondertussen de havervlokken met de cranberries, noten, de kokosrasp en het zout.

Voeg de honing, het lijnzaadmengsel, amandel- en kokosmelk toe aan het havermout mengsel en roer het geheel goed door.

Stort alles in de bakvorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekkere krokante bovenkant? Bak het dan nog 10 minuten langer.

Laat het kort afkoelen en snijd dan de plak in gelijke repen. Serveer warm met de kokosyoghurt en het fruit.

Enjoy!