Voor de blog van Model Workout maakte ik deze krokante havermoutrepen. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Deze banana bread stond op onze Paas tafel afgelopen weekend. Compleet met Zwitserse chocolade en dadels! Een banana bread waar je goed mee kunt experimenteren. Ik voegde de dadels toe voor een lekker zoetje samen met de bananen. Een heerlijk ontbijt voor als je elke ochtend altijd veel haast hebt. Je maakt namelijk zes porties in één keer! De chocolade kan eigenlijk niet missen, want is er nou beter dan een chocolade ontbijtje?
Wat heb je nodig (12 plakken)
– 3 rijpe bananen
– 100 gram havervlokken
– 20 gram amandelmeel
– 4 eieren
– 50 gram pure chocolade (72%)
– 8 dadels (ontpit)
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 40 gram Pompoenpitten
– Kokosolie voor het invetten
– Cake bakblik
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met kokosolie.
Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Hak de chocolade grof.
Mix de eieren, het amandelmeel, de havervlokken, bananen (gepeld), kaneel en bakpoeder in een keukenmachine of blender.
Roer in een kom de stukjes dadel en chocolade door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik en strooi de pompoenpitten er overheen.
Bak de bananabread 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Check of die gaar is door er een sateprikker in te steken; als deze er schoon uitkomt is de bananabread klaar.
Bewaartip. Snijd de inmiddels afgekoelde bananabread in gelijke plakken en vries ze in. Zo heb je elke dag een heerlijk ontbijtje klaar!
Enjoy!