IMG_9629Voor de blog van Model Workout maakte ik boekweitpannenkoeken met hummus, spinazie en geitenkaas. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Als ik op vrijdagavond in de kroonluchters heb gehangen, compenseer ik het graag de volgende dag met dit ontbijt of lunch! Het enige dat je even bij de natuurwinkel moet halen is boekweitmeel. Boekweit houdt je bloedsuikerspiegel in balans en zorgt er dus voor dat je niet na een half uur weer die voorraadkast wilt opentrekken.. Zeker na een zware week/nacht zijn deze pannenkoeken een aanrader! 

Wat heb je nodig (2 personen):

Pannenkoeken
– 150 gram boekweitmeel
– 1 ei
– 150 ml melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk)
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel chiazaadjes
– (kokos)olie om in te bakken

Topping
– hummus (supermarkt/markt)
– 200 gram verse spinazie
– 8 cherrytomaten
– 50 gram verse geitenkaas
– peper & zout

Hoe maak je het:

Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken toe aan een beslagkom en mix alles met een garde. Het kan zijn dat je iets meer boekweitmeel of melk moet toevoegen.

Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra dit is gesmolten en de pan lekker heet is voeg je een soeplepel beslag toe, en verdeel het zodat er een mooie ronde pannenkoek ontstaat. Draai het vuur iets lager en draai de pannenkoek na ongeveer 3 minuten met een spatel om. Let op. Boekweit pannenkoeken zijn sneller gaar dan andere pannenkoeken.

Herhaal dit proces tot het beslag op is en bewaar de pannenkoeken op een bord. Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en verkruimel de geitenkaas.

Verhit 1 theelepel kokosolie in de pan en laat de spinazie slinken. Bak de cherrytomaten 1 minuut mee en draai het vuur uit.

Smeer een eetlepel hummus op een pannenkoek en beleg met de spinazie, cherrytomaatjes en geitenkaas. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

Enjoy!