IMG_7351Voor de blog van Model Workout maakte ik deze healthy citroen- kokosrepen. Zie recept hieronder of klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Als ik even iets mag opbiechten, dan is het wel mijn verslaving aan de Green Kitchen Stories. Dit perfecte Scandinavische koppel inspireert mij tot the max! Er wordt alleen vegetarisch gekookt met verse producten, en de geraffineerde suiker wordt vervangen door betere zoetmakers. Deze citroen- kokosrepen, geïnspireerd op een recept van de Green Kitchen Stories, maakte ik voor mijn moeder afgelopen zondag. Je wilt niet weten hoe blij ze was! Niet alleen dat ze zo’n lieve dochter heeft, maar ook omdat deze repen lekker en verantwoord zijn! Neem gerust nog een stukje. 

Wat heb je nodig (ongeveer 20 repen): 

Bodem
– 3 eetlepels kokosolie
– 2 eetlepels agavesiroop (natuurwinkel)
– 100 gram geraspte kokos
– 50 gram amandelmeel
– snuf zeezout
– 1 eiwit (bewaar het eigeel voor de citroenlaag)

Citroenlaag
– 2 kleine eieren + 1 eigeel
– 3 eetlepels agavesiroop
– sap van 1,5 biologische citroen + 1 eetlepel citroenschil
– 20 gram amandelmeel

Hoe maak je het: 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de agavesiroop, het amandelmeel, de geraspte kokos en het zout hieraan toe, en roer goed door.

Zet het vuur uit, scheid het eiwit van het eigeel (bewaar het eigeel!) en voeg het eiwit toe aan het amandelmeel-kokos mengsel tot een plakkerig deeg.

Bekleed een kleine brownie-bakvorm in met bakpapier en verdeel hierin het mengsel van de bodem. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bodem stevig aan te drukken.

Bak de bodem 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het goed in de gaten, want de bodem kan snel verbranden.

Citroenlaag: mix met een handmixer, in een kom de eieren en het eigeel 2 minuten luchtig. Voeg de overige ingrediënten voor de citroenlaag toe, en mix nog eens 2 minuten.

Verdeel het mengsel voor de citroenlaag over de bodem en bak 15-18 minuten in de oven. Als de randjes van het citroenmengsel goudbruin kleuren, dan is het gaar.

Laat zeker 20 minuten afkoelen en snijd er dan repen van. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze snijd.

Enjoy!!!