Voor de blog van Model Workout maakte ik heerlijke pindakaas-havermout koekjes. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Mijn liefde voor pindakaas gaat way back. Vooral de combinatie pindakaas op verse witte boterham is nog steeds een van mijn grootste guilty pleasures. Van de week kwam ik erachter dat pindakaas ook prima in koekjes te verwerken is, samen met havermout en een eitje.. Ze zijn dus best wel verantwoord zolang je de discipline hebt ze niet in één keer naar binnen te schuiven!
Wat heb je nodig (ongeveer 8 koekjes)
- 100 gram pindakaas
- 25 gram havermout
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix met een handmixer of garde de pindakaas met de kokossuiker en het ei tot een plakkerige pasta.
Meng de havermout met de bakpoeder en voeg dit toe aan het pindakaas-mengsel.
Maak je handen vochtig en rol balletjes van het deeg. Verdeel de balletjes over de bakplaat en druk ze aan tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze kort afkoelen en val aan!