IMG_2795 (1)
Pannenkoeken maak ik vaak en al helemaal als het National Pancake Day is! Deze ricotta pannenkoekjes zijn een beetje ontstaan uit een leftover situatie waarbij ik graag zoveel mogelijk bij elkaar gooi wat ik nog in de ijs- voorraadkast heb liggen. Ricotta koop ik vaak, maar gebruik het vervolgens niet en daarom een heerlijke toevoeging in deze pannenkoeken. De citroen maakt het super fris en licht. Een prima ontbijt gerecht waar je iedereen heel blij mee maakt.
 
Wat heb je nodig (8 pannenkoeken)
 
– 200 gram ricotta
– 1 eetlepel maanzaadjes
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 ml sojamelk (kan met alle soorten melk)
– 100 gram speltbloem
– sap van een 1/2 citroen en citroenrasp
– 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
– kokosolie om in te bakken
 
Hoe maak je het
 
Meng de bloem met het bakpoeder.
Voeg de melk, ricotta, maanzaad, eieren, kokosbloesemsuiker, citroensap- en rasp toe aan de bloem en mix het goed door elkaar met een garde of mixer.
Laat een koekenpan goed heet worden en smelt een klontje kokosolie. Bak vervolgens de pannenkoeken om en om in de pan en draai om wanneer er luchtbelletjes ontstaan in de bovenkant.
Lekker met wat extra kokosbloesemsuiker, fruit en een schepje yoghurt!
Happy Pancake Day!