IMG_7716Voor de blog van Model Workout maakte ik homemade cruesli met boekweit en zaden. Zie recept hieronder of klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Als kind was ik al gek op cruesli! Vooral die variant met chocolade, je weet vast waarover ik het heb. Zelfs als tussendoortje kon ik bakken leegeten; totdat ik tot de ontdekking kwam hoeveel suiker er in cruesli zit! Serieus, het is een hele zoektocht om cruesli te vinden waar geen suiker in zit! Gelukkig zijn er tegenwoordig aardig wat recepten te vinden voor zelfgemaakte granola, zonder suiker of met een betere vervanger. Het recept wordt altijd weer aangepast op basis van de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. 


Wat heb je nodig
:

– 50 gram havervlokken
– 100 gram boekweitkorrels
– 30 gram pompoenpitten
– 30 gram zonnebloempitten
– 20 gram lijnzaad
– 40 gram geraspte kokos
– 30 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
– 30 gram rozijnen
– 20 gram amandelen (ongebrand)
– 2 eetlepels kokosolie
– 4 eetlepels ahornsiroop of honing
– 1 theelepel koekkruiden
– 1/2 theelepel zeezout

Hoe maak je het: 

Let op: de abrikozen, moerbeien en de rozijnen voeg je pas na het bakken toe!

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan.

Meng in een beslagkom de havervlokken met de pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, boekweit, amandelen, kokosolie, zout en koekkruiden.

Verspreid dit mengsel over de bakplaat en druk licht aan. Zet het nu voor 15 minuten in de oven.

Schep het mengsel om en meng met de ahornsiroop en de geraspte kokos. Laat nog 8-10 minuten in de oven staan. Houd het nauw in de gaten, want het kan snel aanbranden door de ahornsiroop.

Laat de granola afkoelen en meng vervolgens met de stukjes abrikozen, rozijnen, moerbeien. Je kunt de granola bewaren in een weckpot.

Tip: lekker met magere kwark en vers fruit! Houd 2-3 eetlepels granola aan per portie.