marsepeinVoor de blog van Model Workout maakte ik deze marsepein balletjes met pure chocolade . Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Deze tijd van het jaar is voor mensen zoals ik best wel zwaar. Zodra die verdomde pepernoten en marsepein in het schap van de supermarkt liggen, is boodschappen doen namelijk een hels karwei. Inmiddels heb ik er dus een sport van gemaakt deze krengen zo goed en gezond mogelijk na te bootsen. Zo waren vorig weekend mijn marsepein balletjes met pure chocolade geboren, en guess what? Ik vind deze nog lekkerder dan die hardcore suikerrijke variant! Ha, en enige wat we hier doen is de suiker vervangen voor dadels. Eet ze niet allemaal in één keer op, want je stuitert niet alleen door het leven, teveel is nooit ok.

Wat heb je nodig (ongeveer 14 balletjes)

– 10 medjool dadels
– 80 gram amandelmeel
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 100 gram pure chocolade (70% of meer cacao)

Extra: keukenmachine of mini-hakmolen van de staafmixer

kma_foto-1809

Hoe maak je het

Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine of mini-hakmolen en mix het tot een gladde ietwat plakkerige massa. Is het te plakkerig? Voeg dan nog wat meer amandelmeel toe.

Maak je handen een beetje vochtig en draai van het amandel mengsel gelijke balletjes.

Zet de balletjes een paar uur in de vriezer.

Smelt de chocolade au-bain-marie in een kom boven een pan met heet water of in de magnetron. Doop de balletjes in de chocolade en laat nog een kwartiertje uitharden in de koelkast.