pastinaaksoep2Voor de blog van Model Workout maakte ik dit gezonde soepje met pastinaak, bloemkool en gepofte knoflook. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Dit recept is ontstaan met een kleine knipoog naar het artikel van de week, en pastinaak is ook gewoon heel erg lekker! Nog steeds een vergeten groente, zonde als je het mij vraagt; zo was ik laatst in de supermarkt op zoek naar deze witte rakker en moest ik uitleggen hoe zo’n ding eruit ziet.. “Uuh ja een witte wortel, maar dan loopt het van dik naar dun…” De jongen in kwestie keek me ietwat vragend aan, maar had het uiteindelijk toch kunnen vinden.

De pastinaak is niets meer dan het broertje van de oranje wortel en bevat veel vezels, foliumzuur, kalium én werkt vochtafdrijvend. Dit soepje barst echt van de voedingswaarde, want er zit ook nog bloemkool en knoflook in. Tot slot heb ik bouillonblokjes gebruikt van de natuurwinkel, want die bevatten geen enge E-nummers.

Wat heb je nodig (2/3 personen)

  • 2 pastinaken
  • 1/2 bloemkool
  • 4 tenen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes (Ekoplaza)
  • peper & zout
  • bakpapier
  • staafmixer of blender

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Was en schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes.

Verdeel de groente en de knoflooktenen in het geheel over de bakplaat, en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de groente ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit een soeppan en voeg de groente hier aan toe. Haal het velletje van de tenen knoflook en voeg deze ook toe aan de soep. Giet er vervolgens 800 ml water bij en los de bouillonblokjes erin op.

Mix de soep met een staafmixer of in de blender (let op, eerst 5 minuten laten afkoelen voordat je het in een blender mixt) tot een glad geheel.

Verdeel de soep over soepkommen en geniet!

Tip. Frituur de schilletjes van de pastinaak en serveer bij de soep.