Voor de blog van Model Workout maakte ik deze quinoa salade met kip en feta. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Hoe maak je het:
Was de quinoa in een fijne zeef en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het aan de kook en zet het vuur dan laag en laat zachtjes 8 minuten koken. Zet het vuur daarna uit, en laat de quinoa met de deksel op de pan het water volledig opnemen.
Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes, de lente-uitjes en olijven in dunne schijfjes en zet even weg.
Snijd de kipdijfilet in stukjes. Verhit olie in een wok of koekenpan en bak de kipstukjes in 10 minuten krokant en goudbruin.
Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Proef goed, want de citroen kan het nog weleens te zuur maken. Als het te zuur is kun je een klein beetje suiker toevoegen.
Als de quinoa klaar is (lees: water is opgenomen), verdeel je het over de borden met de cherrytomaatjes, lente ui, olijf en stukjes gebakken kip.
Ik knip altijd de munt in stukjes, dit scheelt enorm veel tijd! Verkruimel de feta erboven met de munt en maak af met zwarte peper.
*Model Workout biedt agencies aan haar modellen via een online platform fitter, gezonder en vitaler te laten worden. Onderdeel van dit platform zijn op maat gemaakte training- en instructievideo’s die via een portal beschikbaar zijn. Voorop staat dat er op een gezonde manier wordt getraind om aan de vereiste maten te kunnen voldoen.