Voor de blog van Model Workout maakte ik quinoa sushi met zalm. Zie recept hieronder of klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Sushi is zoiets waar je altijd teveel van eet en dan zeker als je zo’n all you can eat vreetschuur belandt. Best leuk om een keer die saaie sushi plakrijst te vervangen voor iets dat prima als rijst kan fungeren en ook nog eens een stuk lichter is. We gebruikten quinoa en dat was best wel lekker! Je proeft bijna geen verschil met de normale variant, en het is een heerlijk licht maaltje voor bij een picknick of gewoon thuis met vrienden.
Wat heb je nodig:
– 125 gram zalmfilet
– 1 avocado
– 2 eetlepels mayonaise (mag je weglaten)
– 1 eetlepel wasabi
– 2 eetlepels rijstazijn
– 175 gram quinoa
– potje ingelegde gember
– sojasaus
– 4 norivellen
– Sushi rolmat
Hoe maak je het:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de rijstazijn door de quinoa en laat volledig afkoelen.
Snijd de zalmfilet in dunne lange reepjes. Maak de avocado schoon, ontpit en snijd het vruchtvlees ook in reepjes.
Maak de wasabi mayonaise door de mayonaise en de wasabi met elkaar te mengen. Geen zin in mayonaise, laat het dan gewoon weg!
Je gaat nu beginnen met het rollen. Zorg dat de quinoa is afgekoeld, omdat anders het norivel te slap wordt.
Leg een norivel (ruwe kant naar boven) op het rolmatje. Verdeel met een eetlepel de quinoa over het vel.
Besmeer met een klodder wasabi mayonaise en leg in het midden de reepjes zalm en avocado.
Rol met behulp van het rolmatje het vel met de quinoa, zalm en avocado strak op. Maak je vingertoppen nat met wat water en lijm als het ware de uiteindes van het norivel aan elkaar.
Zet voor 10 minuten in de ijskast, en snijd in stukjes.