Wat heb je nodig (ongeveer 10 stuks)
– 150 gram dadelstroop of bio honing + 3 eetlepels voor de topping
– 7 eetlepels cacao + 2 eetlepels voor de topping
– 60 gram amandelen
– 20 gram + handje gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelen)
– 50 gram boekweitmeel
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel vanille extract
– 1 theelepel keltisch zeezout
– 2 eetlepels koolzaadolie- Blender of staafmixer
– Hakmolen
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal van ongeveer 18 x 23 cm met bakpapier.
Schil, indien nodig, de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke plakken. Hussel met een scheut koolzaadolie en zet de zoete aardappel ongeveer 25 minuten in de oven.
Maal ondertussen de amandelen fijn in een hakmolen. Voeg de boekweitmeel, cacaopoeder, wat zout en de kaneel toe aan een kom en meng met het notenmeel.
Mix in een blender of in een hakmolen de zoete aardappel samen met de dadelstroop en vanille extract tot een puree. Meng nu het meelmengsel met de zoete aardappel puree en 20 gram fijngehakte noten.
Giet het deeg in de ovenschaal en zet het vervolgens 40 minuten in de oven. De brownie blijft vrij plakkerig, maar dat is alleen maar lekker! Zorg dat de bovenkant goed gaar is en de binnenkant niet te zacht. Check met een satéprikker of die er vrij schoon uitkomt (mag wel iets aan blijven plakken).
Maak ondertussen de topping door 3 eetlepels dadelstroop te mengen met 2 eetlepels cacao en 1 theelepel grof zeezout.
Bestrijk de brownie met de topping en strooi er nog wat nootjes overheen. Snijd vervolgens in stukken en smullen maar!!
Enjoy!