Voor de blog van Model Workout maakte ik Soto Ayam soep. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Over mijn liefde voor de Indonesische keuken kan ik dagenlang doorpraten, maar dat gaan we nu even niet doen. Als ik indofood bestel zit daar altijd een bakje soto ayam bij, oftewel Indonesische kippensoep. Dit spicy soepje zit boordevol vitamines en na 1 kommetje heb je de hele avond geen honger meer. Begin van deze week zat ik tegen ziek worden aan en dit was mijn redding! Ohja, en slaap 😉
Wat heb je nodig (3-4 personen):
– 350 gram kipdijfilets
– bakje taugé
– 2 liter groentebouillon
– 1 prei
– 4 stengels bleekselderij
– 4 wortels
– 1 grote rode ui
– 1 lombok pepertje
– 2 teentjes knoflook
– 2 limoenblaadjes (te koop bij de toko)
– 1 stengel citroengras
– 4 takjes verse koriander
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– gebakken uitjes
– 4 lente-uitjes
– 4 gekookte eieren
Hoe maak je het:
Breng een pan met water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij, prei & lente-ui in ringen. Snipper de ui en snijd de knoflook, koriander en het lombok pepertje fijn. Kneus met een zwaar voorwerp de citroengras. Snijd op een andere snijplank de kipdijfilets in dunne reepjes.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de peper, knoflook, korianderpoeder en kurkuma ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de prei, limoenblaadjes, citroengras, bleekselderij en wortel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg vervolgens de reepjes kipdijfilet en het uimengsel toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Kook de eieren halfzacht in ongeveer 5-6 minuten, laat schrikken onder koud water, pel en snijd doormidden.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en garneer met een handje taugé, verse koriander, lenteui, 1 eetlepel gebakken uitjes en 1 ei per persoon.
Enjoy!