Voor de blog van Model Workout maakte ik een Thaise quinoa salade met rode kool. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.
Iedere kok kun je herkennen aan zijn of haar terugkerende ingrediënten in gerechten of een manier van koken. Zo heb ik dat met spinazie, geitenkaas en quinoa. Ik probeer er zoveel mogelijk mee te experimenteren, want variatie houdt het leuk! Deze Thaise quinoa salade krijgt een flinke boost door de dressing en je kunt er werkelijk van blijven eten.
Wat heb je nodig (2 personen):
Salade
– 150 gram quinoa
– 100 gram tuinerwten
– 1/4 rode kool
– 2 wortels
– bosje koriander
– 2 lente-uitjes
Dressing
– 1 eetlepel pindakaas
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels geraspte verse gember
– 1 eetlepel honing
– 1 rode peper
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– sap van 1/2 limoen
Optioneel: handje ongezouten pinda’s
Hoe maak je het:
Kook water en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ook alvast een andere pan met water aan de kook.
Snijd de rode kool in dunne reepjes, rasp de wortel en gember (houd de gember apart voor de dressing). Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze fijn. Hak de koriander en snijd de lente-ui in ringetjes.
Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen in een bakje. Proef of de smaak naar wens is. Het kan zijn dat je iets meer honing of sesamolie moet toevoegen voor de juiste smaak.
Kook de tuinerwten een paar minuten en giet af. Giet de quinoa af en meng dit met de rode kool, wortel, lente-ui, tuinerwten en koriander. Meng tot slot de dressing erdoor en garneer met een handje pinda’s (mag je weglaten).
Enjoy!