IMG_8956Voor de blog van Model Workout maakte ik deze tortilla pizza’s met spinazie en geitenkaas. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Deze week maakte ik voor het eerst een tortilla pizza. Deze pizza variant is én super snel klaar én veel gezonder dan een normale pizza met 1000 kilo kaas! Spinazie en geitenkaas ligt altijd standaard in mijn ijskast, dus alleen nog wat ricotta hoeven halen en klaar was Lavinia haar lichte avondmaaltje. Je kunt deze tortilla pizza’s ook als snack of voorgerecht serveren als er vrienden komen eten. Lekker met een simpele salade ernaast! 

Wat heb je nodig (1/2 personen):

– 2 volkoren wraps (te koop bij Ekoplaza)
– 2 flinke handen verse spinazie
– 3 eetlepels ricotta
– 50 gram geitenkaas
– 1/2 rode ui
– 6 cherrytomaten
– truffel- of olijfolie
– peper

Hoe maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de buitenkant van de ui, halveer en snijd vervolgens in dunne ringen. Snijd de cherrytomaten in 4-en.

Besmeer de tortilla’s met de ricotta en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Beleg dan met rode ui, cherrytomaten, flink wat spinazie en besprenkel tot slot met wat truffel of olijfolie.

Bak de tortilla pizza’s op een rooster, in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten. Houd het tussendoor een beetje in de gaten, de tortilla kan snel aanbranden. Breng op smaak met wat peper.

Enjoy!