IMG_6594Voor de blog van Model Workout maakte ik Zalmburgers op een bedje van Courgette Spaghetti, oftewel Courgetti. Zie recept hieronder of klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Pesto maak ik altijd als mijn basilicum plant nog maar een dag te leven heeft. Dit was afgelopen weekend precies het geval. Lekker met pasta, maar dit keer maakte ik spaghetti van courgette, oftewel: Courgetti; vele malen lichter en een hele goede combinatie met de pesto en zalmburgers. De burgers en de pesto zijn zo gemaakt, en het is ook nog eens hartstikke gezond. Zalm zit namelijk boordevol omega 3 vetzuren, vitamine D en selenium. Echt een lekker gerecht, waar je iedere visliefhebber blij mee maakt. 

Wat heb je nodig (2 personen):

Zalmburgers & Courgetti:
– 1 courgette
– 300 gram zalm
– 2 bosuitjes, fijngesneden
– 1 ei, geklutst
– broodkruim van 1 (spelt)boterham
– 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– peper & zout
– kokosolie om in te bakken

Pesto:
– 1 bos verse basilicum
– 30 gram pijnboompitten, geroosterd
– scheut olijfolie extra vierge, ongeveer 5 eetlepels
– parmezaanse kaas, ongeveer 30 gram
– 1 teen knoflook
– peper & zout

– mandoline voor Courgetti
– keukenmachine of mini hakmolen
– stoommand

Hoe maak je het

Rooter de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn en zet even weg. Was de courgette en maak er met behulp van een mandoline, ‘spaghetti’ slierten van.
Snijd de zalm in kleine blokjes en meng het met de fijngesneden bosui, de blokjes paprika, knoflook, broodkruim, ei en peper & zout. Vorm er hamburgers van en zet afgedekt met folie in de koelkast.
Maak de pesto door alle ingrediënten te mengen in keukenmachine of mini hakmolen. Proef en kijk of het de juiste substantie heeft. Het kan zijn dat je iets meer basilicum of olijfolie moet toevoegen.

Verhit (kokos)olie in een pan en bak de zalmburgers ongeveer 3 minuten per kant. Stoom in de tussentijd de courgette slierten vijf minuten beetgaar in een stoommand.
Meng in een pan of in een schaal de Courgetti met de pesto. Verdeel over de borden en serveer het met de zalmburgers ‘on top’. Garneer eventueel nog met pijnboompitten, rucola en parmezaanse kaas.

Enjoy!