IMG_0164Voor de blog van Model Workout maakte ik zelfgemaakte chocolade met amandelen. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Als je mij ergens voor wakker kunt maken is het wel pure chocolade met nootjes. Meestal lukt het mij die reep niet in één keer op te eten, maar het gaat ook weleens mis. Deze chocolade maakte ik na een maand detoxen, en dat was genieten! Na zo’n maand waardeer je alles zoveel meer doordat je weer bewuster met eten bezig bent. Dit keer heb ik amandelen en rozijnen toegevoegd. Experimenteer er vooral op los als je nog andere ideeën hebt. 

Wat heb je nodig (1-2 personen): 

– 3 eetlepels kokosolie (liefst geurloos)
– 3 eetlepels (rauwe) cacao
– 1 eetlepel maple syrup of honing
– 10 amandelen
– 15 gram rozijnen

Hoe maak je het: 

Hak de amandelen grof. Bekleed een bakje (15 bij 15 cm ongeveer) met huishoudfolie.

Zet een steelpan op het vuur en smelt de kokosolie. Voeg de cacao, maple syrup, amandelen en rozijnen toe en meng tot 1 geheel.

Voeg het mengsel toe aan het bakje en zet het zeker 3 uur in de vriezer. Zodra de chocolade hard is geworden kun je er blokjes van snijden.

Enjoy!