2016-02-17 13.55.32-3

Voor de blog van Model Workout maakte ik heerlijke banaan havermout pannenkoeken. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Deze pannenkoeken maak ik altijd from scratch; Ik kwak alles bij elkaar, mix totdat het beslag de juiste consistentie heeft en dan ga ik aan de bak. Nu heb ik het recept wel even voor jullie gefinetuned, want ik kan het niet als een soort Jamie de tweede aan jullie presenteren. Deze pannenkoeken zijn zo makkelijk en lekker, want ik heb er nog een geheim ingredient aan toegevoegd dat perfect samengaat met banaan, namelijk pindakaas! Geef mij een pot pindakaas en dat ding is binnen een week leeg. Vandaar dat ik er nu wat creatiever mee om ga en dus toevoeg aan mijn alledaagse pannenkoek. 

Wat heb je nodig (2 personen)

1 grote rijpe banaan
2 eieren
40 gram havermout
200 ml amandelmelk
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel

Hoe maak je het

Prak de banaan in een kom en voeg de eieren, de havermout, de pindakaas, bakpoeder, kaneel en de melk toe. Mix het geheel met de handmixer of garde gedurende 2 minuten. Het beslag moet niet te dik en niet te dun zijn, hetzelfde als bij de klassieke pannenkoeken.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken om en om. Draai ze pas (voorzichtig) om als er bubbeltjes in het beslag ontstaan.

Garneer de pannenkoeken met een schep Griekse yoghurt, een klein lepeltje kokosbloesemsuiker en fruit naar keuze. Als je het echt bont wilt maken smeer je ze in met pindakaas of nutella, maar als je het gezond wilt houden zou ik er niet teveel geks meer mee doen.

Enjoy!