– 300 gram Kipdijfilet (je kan ook kipfilet gebruiken, alleen dat droogt sneller uit)
– 300 gram Verse spinazie
– Hand kleine wortels of halve winterpeen
– Hand doperwten
– 1 eetlepel groene currypasta (proef eerst voordat je meer toevoegt!)
– 1 blik kokosmelk
– 1 eetlepel Thaise Vissaus
– 200 gram Pandan rijst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 lente-ui, in ringetjes
Snijd de wortel in plakjes of blokjes en de lente-ui in ringetjes en snipper de ui. Snijd op een andere snijplank de kip in blokjes. Verhit een scheut wokolie in een wok/braadpan en fruit de ui. Na 3 minuten kunnen de kipblokjes erbij met een eetlepel groene currypasta, roerbak in 3 minuten goudbruin.
Als de kip goudbruin is kan de wortel en lente-ui erbij en na 2 minuten de kokosmelk. Even laten pruttelen op middelmatig vuur en op smaak brengen met een eetlepel vissaus.
Laat de spinazie slinken in een aparte pan/wok en als de curry klaar is kunnen de doperwtjes en de spinazie worden toegevoegd.
Dien op in een diep bord. Tip: pak een leuk kopje en stop daar met een lepel de (warme)rijst in, voorzichtig uitstorten in het midden van het bord met de curry daaromheen, tadaa leuke presentatie! Lekker met kroepoek on the side.