foto

 

Deze pretty boy kwam vorige week uit mijn oven gezet! Wees niet bang om nog een stukje te pakken, want deze kokoscake met spelt- en boekweitmeel bevat alleen maar gezonde ingrediënten! De suiker is vervangen voor kokosbloesemsuiker en deze suiker heeft in tegenstelling tot alle andere suikers, een lage Glycemische Index van 30. Dit betekent dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft en jij dus niet die hele cake in een keer op eet. Meer informatie over kokosbloesemsuiker kun je hier vinden. De boter verving ik voor kokosolie en de geraspte kokos maakt de cake helemaal af! Kortom, een toppertje waar je iedereen, erg blij mee maakt! Ik heb de volgende dag mijn collega’s getrakteerd op een stuk van deze cake en iedereen was dol enthousiast!

Wat heb je nodig:

150 gr. speltbloem
130 gr. boekweitmeel
2 theel. bakpoeder
2 theel. kaneel
150 gr. gemalen kokos
100 gr. kokosbloesemsuiker
2 eieren
300 ml. amandelmelk (ongezoet)
75 gr. kokosolie (gesmolten)
1 theel. vanille extract/aroma
Citroenschil van 1 biologische citroen en scheutje citroensap van 1/2 citroen

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix met een handmixer eerst alle natte ingrediënten. Klopt het zeker drie minuten flink door zodat het een luchtige substantie krijgt. Voeg hierna de  bloem door middel van een zeef toe, en daarna de rest van de droge ingrediënten. Vet een cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag erin.  Nu kan de cake een uur in de oven. Tip: oven tussendoor niet opendoen ivm instortingsgevaar  Je zou ook nog een geprakte banaan kunnen toevoegen en de kokosbloesemsuiker iets minderen. Niks mis met experimenteren! Enjoy!