IMG_0542Man man man, de hele winter geen last gehad van een winterdip, maar nu is die er hoor! Het viel me vorige week op toen ik door die ellendige miezer regen fietste, geen leuke winteroutfit meer kon mix en matchen, mijn wollen trui begon te jeuken en ik mijn bed echt niet meer uit kon komen. En als ik eruit was, wilde ik na het zien van mijn spiegelbeeld weer terug. Of onder de zonnebank..

OK, kappen nu met dat gezeur!

 

What to do om het leven een stukje dragelijker te maken in februari:

– Ga uit! Zoek je vrienden op, en hang tot in de vroege uurtjes in de kroonluchters. De volgende dag ga je niet janken dat je brak bent, maar deel je lief en leed met je vrienden in de kroeg. Dit alles uiteraard geheel onder het genot van drankjes en snacks.

– Ga een lang weekend naar een land waar het warmer en zonniger is dan hier! Trommel een groep vrienden op, sleur je lover mee of leg een relatie aan met iemand die in een land woont waar het boven de 16 graden blijft in de winter. Dat laatste is wellicht niet zo’n handig idee, maar je snapt mijn punt.

– Ga eten in je favoriete restaurant met je allerliefste vrienden! Lang tafelen is echt het beste wat je kunt doen als het zulk vies weer is. Ohja, pak wel lekker een taxi als je dat rotweer niet aankunt op de fiets…

– Ga naar een spa en blijf daar de hele dag tot je bijna gesmolten bent! Ik houd niet van naakt lopen in het bijzijn van vreemden, maar ik geloof direct dat die warmte je erg goed doet.

– Ga lekker floaten bij Koan Float op de Herengracht. Dit is echt een feestje! Na afloop kun je de hele wereld weer aan, geloof mij maar! Kijk op de site voor meer informatie.

Amsterdam Weekend Tips – 20 t/m 22 februari

Ze smelten de kazen in de wintertuin bij restaurant Herengracht – Zaterdag 21 februari vanaf 18:00 uur
Een betere tip kan ik je bijna niet geven; kaasfondue, braadworst, verwarmd terras, dierenvellen, voel je ‘m al? Ik ben er in ieder geval bij. Jij ook? Ga dan snel naar het event.

Local Goods Weekend Market: Vintage & Recycle Special – Zaterdag 21 februari & Zondag 22 februari
Ga lekker shoppen in de Hallen! Dit weekend is er een Local Goods vintage & recycle special. En als je dan een compleet nieuwe vintage inboedel bij elkaar hebt geshopt, ga je lekker aan de G&T bar hangen in de Foodhallen!

Oesters slurpen voor 1 euro in Ensuite/Razmataz – Zondag 22 februari vanaf 15:00 uur
Oesters slurpen met een glas Pouilly Fumé in de hand? Ja hoor, ik teken ervoor! Echt een aanrader als je na je zondag workout, het weekend al borrelend wilt afsluiten! Hier vind je de event pagina.

De Amsterdammer/Bierdag in het Volkshotel – Zondag 22 februari van 12:00 uur tot 18:00 uur
Je kunt natuurlijk ook vroeg beginnen met een lekker koud biertje in het Volkshotel in Amsterdam Oost. Bierbrouwerijen zijn helemaal hot! Met natuurlijk Two Chefs Brewing, Oedipus Brewing, Brouwerij Troost, Amsterdam Brewboys en many more! Bierliefhebbers, go for it.

Kijk voor meer tips ook even op Your Little Black Book!

PS. drink met mate. Teveel alcohol is ook niet echt bevorderlijk voor die winterdip. Just saying 😉