AdobePhotoshopExpress_2015_01_03_15_40_50Voor de foodblogswap van december mocht ik een recept gaan maken van de blog: Ikkookook73.

Een tijdje geleden kreeg ik een grote doos cherrytomaten van Piccobello’s opgestuurd. Ik proefde er een paar en meteen was ik verkocht. Van het grootste gedeelte maakte ik tomatensaus dat ik gebruik als basis voor pastasauzen en voor op een zelfgemaakte pizza. Van het resterende deel kon ik mooi het tomatensoepje maken van Ivanka’s blog. Ik heb het recept ietwat aangepast door er een chilipepertje aan toe te voegen, want ik houd wel van een beetje pit in mijn soep.


Wat heb je nodig voor ongeveer 6 personen:

– 900 gram tomaten (in dit geval cherrytomaatjes van Piccobello’s)
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in grove stukken gesneden
– 1 lombok chilipepertje, fijngesneden
– 4 wortelen, in grove stukken gesneden
– 2 knoflooktenen
– 600 ml groentebouillon
– 2 theel. Italiaanse kruiden
– bosje verse basilicum
– Olie
– Zout & Peper

– Braadslede

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

IMG_5372Meng in een braadslede de tomaatjes, stukken wortel, paprika, rode ui, knoflook, chilipeper met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout & peper.  Zet de braadslede in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.

Haal na 40 minuten de braadslede uit de oven en voeg de geroosterde groente toe aan een soeppan.
Voeg de 600 ml groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Roer de verse basilicum door de soep en pureer de soep tot een gladde massa. Nog even zachtjes laten doorwarmen en klaar is je heerlijke verse tomatensoep!

Enjoy!