kikkererwtencurryHet is nog steeds winter en dan hou ik het meest van warme gerechten die fijne geurtjes achterlaten in mijn keuken. Dit recept voor Indiase Kikkererwten curry (gevonden op de Appie app) is er zo een! Het kaneelstokje en het laurierblad geven een heerlijke smaak en de yoghurt maakt het lekker romig en van die combinatie word ik gewoon heel blij! Met wat geroerbakte spinazie en een bakje rijst naar keuze of Indiaas naanbrood  maak je het helemaal af! De rijst heb ik weggelaten, omdat ik nog wil sporten.

Wat heb je nodig (2 personen):

– Pot/blik kikkererwten a 400 gram, uitgelekt!
– 2 tomaten, in reepjes
– Bosje koriander, fijngesneden
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, geperst
– 1 cm verse gember, geschild en geraspt
– 1 kaneelstokje
– 1 laurierblad
– 2 eetlepels gemalen komijnzaad
– 150 gram wilde spinazie
– 100 ml volle yoghurt (magere yoghurt kan ook)
– olie om in te bakken
– 100 ml water
– zout & Peper
(- rijst)
(- naanbrood)

Hoe maak je het:

Als je rijst erbij serveert begin dan alvast met het koken van de rijst. En als je naanbrood erbij serveert verwarm dan alvast de oven voor.

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak eerst even heel kort het kaneelstokje en het laurierblad. Na een minuut kan de gesnipperde ui erbij en na 2 minuten de geperste knoflook, de geraspte gember en 1 eetlepel gemalen komijnzaad. De yoghurt kan er nu ook langzaam al roerend bij worden gekieperd. Na 1 minuut kunnen de kikkerwten en de reepjes tomaat worden toegevoegd met de 100 ml water. Laat de curry nu voor 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Wilde spinazie in een koekenpan laten slinken, maar behoud wel de knapperigheid! Opdienen op een mooi diep bord en garneer het af met de fijngehakte koriander, 1 eetlepel gemalen komijnzaad, de wilde spinazie en eventueel rijst of naanbrood.

Enjoy!