001_COV_JAMIE25_LR

Jamie Magazine, het bekroonde culinaire tijdschrift van de Britse celebrity chef Jamie Oliver, publiceert vandaag de 25ste Nederlandse editie! Uiteraard wil ik hier aandacht aan besteden. Jamie Oliver is een enorm voorbeeld voor mij, omdat hij elk gerecht uit de losse pols op tafel tovert. Tijdens zijn eerste televisieshow The Naked Chef, hing ik al aan zijn lippen. Hij verbaasde mij telkens weer en ik kreeg zin om zelf de keuken in te gaan en nieuwe recepten uit te proberen. Zelf kook ik ook altijd op gevoel en het geeft een gevoel van vrijheid en rust.

Jamie Oliver is sinds eind jaren negentig een icoon op het gebied van koken en is sindsdien niet meer van het beeldscherm af te denken. Het begon allemaal met zijn eigen televisieshow The Naked Chef (BBNC) waarbij hij zijn kijkers liet zien dat koken met eerlijke en pure producten totaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ook reisde Jamie de hele wereld af waar hij zijn fans kennis liet maken met verschillende internationale keukens. Nog een reden waarom Jamie zo populair is komt door zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij leidt kansarme jongeren op tot kok vanuit zijn Fifteen Foundation en hij zet zich ook als ambassadeur in, voor gezonde schoolmaaltijden en het bestrijden van obesitas en andere voedingsgerelateerde ziekten. Jamie bezit restaurants wereldwijd, heeft vele kookboeken op zijn naam staan, presenteert televisieprogramma’s, bezit een eigen keuken lijn en heeft natuurlijk zijn eigen tijdschrift: Jamie Magazine!