foto 1

Wraps zijn er tegenwoordig in vele vormen en maten. Het begon allemaal met burrito’s en wraps, maar toen was daar ineens een angst voor gluten en koolhydraten! De sla wrap werd geboren en wat een uitkomst! Zelf probeer ik ook zo weinig mogelijk gluten en koolhydraten te eten. Het is al bijna een jaar geleden dat ik een uitgebreid onderzoek op mezelf heb laten uitvoeren en ik erachter kwam dat mijn hormonen een loopje met mij namen. Veel boeken heb ik erover gelezen en nu probeer ik goed te letten op wat ik eet, omdat voeding ontzettend belangrijk is voor je hormoonbalans. Ik eet weinig gluten, minder koolhydraten na 15:00 uur ’s middags en ondertussen ook zorg ik ervoor dat mijn bloedsuikerspiegel op peil blijft. Ik kan je vertellen dat het geen makkie is en ik mij er extreem tegen heb verzet het afgelopen jaar.. Uit boosheid kan ik dan zonder nadenken een reep chocola opeten waar ik dan achteraf weer spijt van heb… Maarr stapje voor stapje krijg ik vrede met het feit dat mijn lichaam gevoelig is voor “slecht” voedsel. De sla wrap ontdekte ik tijdens mijn detoxmaand in maart dit jaar. Ik mocht toen geen vlees, maar wel vis. Hele romaine sla bladeren werden gevuld met tonijn- en zalmsalades, homemade guacamole, baba ganoush en nog veel meer lekkernijen!

Deze sla wrap kwam toevallig tot stand, omdat ik mijn (altijd overvolle) ijskast aan het opruimen was. De avocado’s in de fruitschaal riepen nog net niet: “eet me op foodwaster”, de aubergine begaf zich ook al bijna in het verouderingsproces en aan die enorme kroppen romaine sla lijkt nooit een einde te komen. Het biologische stukje kipfilet haalde ik nog even snel bij de slager op de postjesweg.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– Stronk Romaine Sla (groot)
– 2 stuks kipfilet
– Rode ui, in ringen
– Aubergine, in plakken
– Peper & zout

Voor de Guacamole:

– 1 avocado
– 1 tomaat of 5 cherry tomaatjes, in kleine blokjes gesneden
– sap van 1/5 limoen (beetje op smaak)
– 1/2 rode ui
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 chilipeper, fijngesneden
– Peper & zout

Hoe maak je het:

Zelf guacamole maken lijkt veel werk, maar het is serieus zo gepiept! Avocado’s in een kom prakken, tomaat, knoflook, chilipeper en uitje erbij, wat limoensap en klaar is je guacamole! Proef tussendoor of het naar smaak is en laat de guacamole even in de ijskast staan zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Wie nu nog gaat zeuren dat het moeilijk is, mag gratis een workshop “guacamole maken” bij mij komen volgen 😉

Snijd de aubergine in mooie dunne plakken en bestrijk met koolzaadolie en bestrooi met zeezout. De plakken kun je even laten liggen op een snijplank.

Verhit nu in een koekenpan een schep kokosolie of koolzaadolie en bak de kipfilet eerst 5 minuten op hoog vuur terwijl je regelmatig keert. Zet het vuur nu laag en laat de kipfilet in 15 minuten langzaam gaar worden. Keer regelmatig!

Terwijl je de kip bakt kun je de grillpan verhitten en de aubergine en rode ui grillen. Leg de gegrilde plakken aubergine op een bord met keukenpapier.

Was nu vier grote sla bladeren en dep ze droog met keukenpapier. Haal de kip uit de pan en snijd in mooie plakken. Leg de sla bladeren op de borden en beleg een blad met de guacamole  de plakken kipfilet, aubergine en gegrilde rode ui. Afmaken met wat zout en peper en dichtklappen met het andere slablad, en klaar is je low carb wrap!

En nu niet meer van die bank afkomen, je hebt al genoeg je best gedaan! Enjoy!