foto-2Wat een weekend! De eerste Koningsdag is er eentje voor in de boeken! Het was zo gezellig dat ik zelfs een klein beetje heimwee heb. Zondag werd ik niet heel fris en fruitig wakker, maar ik had nog wel energie om te kokkerellen. Na al die vette happen en biertjes, leek het mij verstandig een gezonde tegenhanger te maken. Op Instagram kwam ik op het idee dit kwarkbrood te gaan maken. Het brood bevat nauwelijks vet en geen toegevoegde suikers, en doet het daarom heel goed als gezond tussendoortje of als ontbijt op je brakke zondag 😉 De banaan, appel en rozijnen geven het zoetje en de kwark geeft een goede structuur aan het brood.

Wat heb je nodig:

– 150 gram Speltbloem
– 100 gram Boekweitmeel
– 280 gram Griekse Yoghurt/Kwark
– 1 middelgroot ei
– 1 banaan, geprakt
– 1 appel
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– snuf (keltisch) zeezout
– handje rozijnen
– handje ongezouten walnoten & pecannoten
– 1 theelepel vanille aroma
– citroenrasp van een hele (biologische) citroen + het sap van een halve citroen
– cakeblik, ingevet met kokosolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Het brood is zo gemaakt dus laat je niet weerhouden door die lange lijst met ingrediënten. Mix eerst alle droge ingrediënten met elkaar in een grote kom. Daarna kunnen de natte ingrediënten worden gemixt met een handmixer. Mix ongeveer 3 minuten zodat het een lekker luchtig, glad beslag wordt. Zeef nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix alles door met de handmixer. Het beslag is vrij taai, maar dat maakt niks uit! Spatel nu de rozijnen, appel en noten door het beslag. Vet een cakeblik in met kokosolie en giet het beslag erin. Zet het cakeblik in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Als je wilt weten of het brood gaar is, dan kun je er met een satéprikker in prikken en als deze er droog uitkomt is het kwarkbrood klaar!

Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten dus experimenteer er lekker mee totdat jij het perfecte kwarkbrood hebt gebakken! (1 plak kwarkbrood bevat ongeveer 98 kcal en slechts 1,5 gram vet)

ENJOY!!