
Wat heb je nodig (2 personen):
– Half kippetje van de grill (kant-en-klaar van de slager)
– 120 gram quinoa
– handje pinda’s (ongezouten), grof gehakt
– 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
– 2 lente uitjes, in ringetjes
– edamame boontjes, oftewel sojaboontjes (te verkrijgen bij de toko)
– bosje koriander, fijngehakt
Sausje:
– 1,5 eetlepel zoete chilisaus
– 1 eetlepel witte wijn azijn
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel kokosmelk
– 1/2 eetlepel suiker (palmsuiker het liefst)
– 1 theelepel pindakaas
– 1/2 citroen, sap
– snufje gemalen gember
Hoe maak je het:
Was de quinoa en bereid het zoals op de verpakking staat. Twee keer zoveel water als quinoa hoeveelheid.
Mijn kippetje was al kant-en-klaar dus dat was easy, velletje eraf en stukjes vlees eraf plukken. De pinda’s heb ik gedopt tijdens een telefoongesprek met een vriendinnetje en de sojaboontjes dienen alleen even kort gekookt te worden en daarna gedopt.
Maak het sausje door simpelweg alle ingrediënten bij elkaar te kieperen. Goed proeven of het aan jou smaak voldoet!
Als al het water is opgenomen door de quinoa kan de saus erdoorheen worden geroerd en daarna kunnen de wortel, lente-uitjes, sojaboontjes, helft van de pinda’s en koriander erbij. Eventueel op smaak brengen met zout & peper en klaar is jou Thaise kip met quinoa!