image1 (2)

 

Voor de blog van Model Workout maakte ik dit heerlijke ramen soepje. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar het platform van Model Workout.

Laatst vertelde iemand me dat ik meer soep moet eten. Dit advies kwam nadat ik had aangegeven dat ik overdag vaak te weinig eet, waardoor ik ’s avonds niet meer te stoppen ben. Een vreetkick slaat vaak toe als je te weinig hebt gegeten en het is nou eenmaal beter je maaltijden over de dag te verspreiden. Ik vind soep heerlijk, of het nu zomer of winter is. Ik maak vaak Soto Ajam en deze Ramen soep is een creatieve variant erop geworden. Binnen no-time gemaakt en je hebt gegarandeerd geen honger meer tot het avondeten.

Wat heb je nodig (2 personen)

50 gram boekweit noedels
1 liter water
1 groente bouillonblokje
1 paprika
2 eieren
2 theelepels sojasaus
1 chilipeper of chiliflakes
2 bosuitjes
1 eetlepel kurkuma
1 sjalotje
1 cm gember (geschild en geraspt)
Handje koriander
Handje kiemgroenten

image2

Hoe maak je het

Breng een pan met water aan de kook en kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en koel af met koud water.

Snijd de paprika in dunne reepjes, de bosui in ringetjes, snipper het sjalotje en snijd de chilipeper fijn. Hak vervolgens de koriander grof.

Kook eieren ongeveer 6 minuten, laat schrikken onder koud water, pel en bewaar in de pan.

Fruit in een soeppan de sjalot, gember, chilipeper en kurkuma en voeg na 2 minuten 1 liter water en het bouillonblokje toe.

Laat de bouillon ongeveer 20 minuten zacht koken en voeg eventueel wat sojasaus toe als het niet zout genoeg is.

Voeg ten eerste de noedels toe aan een soepkom en schenk de bouillon erin. Top vervolgens af met bosui, koriander, paprika, eitjes en kiemgroenten als alfalfa of taugé.