Tip-10-LaviniaCooks-blog-Amsterdam-restaurant-Wordpress

Afgelopen woensdag was ik te gast in de studio van Amsterdam Light. Marianne Aalders en Eva Oppel geven hier elke woensdagochtend een geweldig gezellige show van twee uur weg. Een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn! We spraken een uur lang alleen maar over eten, de hysterie rondom avocado’s en veeel meer! De uitzending kun je hier nog even rustig terugluisteren. (scroll naar het tweede uur om mijn interview terug te luisteren).

Zie hieronder het volledige artikel die op Catch 52 staat.

“Hoe leuk jullie Catch52.nl natuurlijk ook vinden, er zijn natuurlijk veel meer blogs over restaurants, bars en andere horecagelegenheden in Amsterdam. Die ook echt de moeite waard zijn om te volgen. Eén van de meest uitgebalanceerde foodies in de stad is misschien wel Lavinia, van het blog LaviniaCooks. Zij verstaat als geen ander de kunst van lekker uit eten gaan met een healthy lifestyle. En dus waren we benieuwd wat haar favoriete plekken zijn in de stad!?

“Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Salto Amsterdam tijdens de uitzending van Amsterdam Light.”

  • BAK – Waanzinnig goed eten, een van de eerste restaurants in Amsterdam die met een vast menu gingen werken. BAK heeft nu bovendien ook een switch gemaakt naar wild vlees. Als meisje dat is opgegroeid met wild is dat natuurlijk heaven!
  • Choux – Heerlijke plek met heerlijk eten. Je wordt hier niet teleurgesteld en telkens weer verrast! Er is keuze uit verschillende gangen. Personeel is leuk en het lijkt alsof je in een huiskamer eet, terwijl de ruimte eigenlijk heel groot en leeg is.
  • Hoofdstad Brasserie L’Europe – Een van mijn favorieten waar ik graag terug kom voor lunch of diner. Alex Haupt is de uber creatieve chef en bedenkt elke keer weer een vernieuwend thema. De laatste keer dat ik er was zat ik middenin een detox, maar zelfs dan weet hij je te verrassen!
  • Da Portare Via – De plek waar ik al sinds ze open zijn dezelfde pizza bestel: parma met truffel. Potverdikkie wat is dit lekker! Zeker in combinatie met een biertje bij Brandon op de hoek.
  • Padron (De Hallen) – Door vrienden opgericht en hebben nu ook een stand in de foodhallen. Hun focus ligt, net als bij mijn catering, op groente. We kunnen urenlang brainstormen over nieuwe ideeën en ik kom hier ook heel erg graag voor de fried veggies.. Gaan is meemaken!
  • Lokaal Edel – Mijn voortuin en plek waar ik wekelijks op het terras op mijn laptop aan het werk ben. Ze hebben net de nieuwe dinerkaart gelanceerd met 80% groente en 20% vlees met als chef Jonathan Karpathios; de chef die lange tijd geleden tegen ieders wil en weten in, groente in de hoofdrol op de menukaart zette, van zijn restaurant Vork en Mes. Probeer zeker de watermeloen carpaccio, wat een feestje!
  • Baut – Ook zo’n fijn restaurant waar ik elke keer met plezier terugkom. De menukaart is divers en je kunt de hele avond tafelen met de shared dining gerechtjes in het midden.
  • Brut de Mer – Voor oesters kun je mij serieus wakker maken. Het liefst met helemaal niks erop en lekker vlezig en tikkeltje zoet van smaak. Bij Brut de Mer ga ik vaak voor de hele shebang van het oester aanbod en daar geniet ik dan intens van met een goede witte wijn ernaast. En als je er dan toch bent bestel dan ook de calamaris.
  • Van ’t Spit – Je wordt doodgegooid met kip restaurants tegenwoordig, maar Van ’t Spit heb ik in mijn hart gesloten. Laatst nog heerlijk brak na een veel te gezellige nacht intensss genoten van een half kippetje. Het concept is zo dood simpel en daar houd ik van. Geen opties voor vega’s of vis liefhebbers. Gewoon niet heen gaan als je niet van kip houdt 😉
  • Mata Hari – Bij Marahari beste borrelplank van Amsterdam en de altijd leuke obers weten er altijd weer een feestje van te maken met of zonder giga G&T’s ernaast. Favo-plekje is het zitje in het raam. Voel je je toch een beetje thuis op de wallen.