fotoDeze makreel salade is de laatste tijd mijn favoriet na een uur zwoegen in de sportschool. Je kunt de salade ook als voorgerecht serveren, tijdens dinertjes met vrienden en familie! Als je mij ergens voor wakker kunt maken is het wel gerookte makreel. Als kind was ik er al verzot op en nog steeds moet ik mezelf af en toe halt toeroepen zodat ik niet die hele makreel op eet. Makreel barst van de omega 3 vetzuren en dat past daarom goed binnen mijn hormoonbalans dieet. De bleekselderij geeft een heerlijke bite en de verse remoulade saus maakt het plaatje helemaal af. Kortom, een smaak explosie in je mond!

 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 1 gerookte makreel, gefileerd en ontgraat
– 4 stengels bleekselderij, in reepjes
– 1 Granny Smith appel, geraspt
– 1 rode paprika, in blokjes

Remoulade saus:

– 200 ml geiten yoghurt (kan ook met normale yoghurt)
– 1 eetlepel (verse) mayonaise
– 5 augurken, in kleine blokjes + scheut augurken vocht
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 1 theelepel fijne mosterd
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– bosje verse platte peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel kappertjes
– keltisch zeezout & peper

– Wok
– Steek ringen

Hoe maak je het:

Maak de makreel schoon en snijd de groente volgens de hierboven gegeven instructies. Voeg alle ingrediënten voor de remoulade saus samen en proef of het naar smaak is. Je weet zelf als geen ander wanneer de smaak naar wens is. Mocht het te zuur zijn dan kun je altijd wat meer mayonaise toevoegen.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de stukjes paprika voor ongeveer drie minuten.

Leg de steek ring in het midden van het bord en maak een taartje van de stukjes makreel. Verdeel vervolgens de stukjes bleekselderij op en rondom het makreel taartje, gevolgd door de gebakken paprika, geraspte appel en maak het af met de remoulade saus en een takje peterselie. Gegarandeerd dat jij de show steelt met dit gerecht!

 

foto

Enjoy!!